Tgt Posted October 3, 2020 Report Share Posted October 3, 2020 Czy możecie się wypowiedzieć na temat takich maszynek. 1 Szron tc 22i2. Yato YT-032323. Spomasz NMK 110 z przystawką w82 do mielenia Chodzi mi głównie o porównanie tych 2 pierwszych do spomasz, które używane można kupić za około 2000 do 2500 zł Nigdy nic takiego nie używałem , kupiłem małego zelmerka, ale jak czytam forum to wygląda na to że do większych kiełbas przydało by się coś co faktycznie mieli mięso a nie zgniata. Na temat mniejszych maszynek TC12 znalazłem już trochę informacji, ale może znajdą się też użytkownicy tych co wymieniłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 3, 2020 Report Share Posted October 3, 2020 (edited) Widzę,że idziesz w dużą produkcję .Jak tak to bym wybrał tą trzecią.Polski sprawdzony producent.Servis, części ,różne przystawki pod ręką. Edited October 3, 2020 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tgt Posted October 3, 2020 Author Report Share Posted October 3, 2020 (edited) Po tym co mi na pw napisałeś to mi się moje spojrzenie na sprawę zawaliło. Do tej pory to myślałem że wystarczy pociac, przeuscic przez cokolwiek, wymemlac i po temacie, a tu jednak zonk i trzeba poznać sporo tematów zanim się zacznie robić dobre jedzenie. ???? Edited October 3, 2020 by Tgt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 3, 2020 Report Share Posted October 3, 2020 (edited) Też tak myślałem jak Ty ,ale jak rozwinąłem skrzydła to musiałem się usprzętowić https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8750-sprz%C4%99t-arkadiusza/ Edited October 3, 2020 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tgt Posted October 3, 2020 Author Report Share Posted October 3, 2020 No, no to ja jestem na początku tej drogi. Na razie mam stół, nadziewarka i przyzwoity mieszalnik dwulopatkowy. Z czasem się doposarzę. Szczególne wrażenie robi ten tasak . Od razu widaćże lepiej cie nie wk... . A na poważnie to fakt, trzeba będzie trochę się doposażyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek73 Posted November 13, 2020 Report Share Posted November 13, 2020 WitajcieMoże ktoś z Was mi pomoże , mam wilka NMK 110 i w ostatnim czasie pojawił mi się problem . Noże starły się dość nierówno , przy nasadzie jest ich jeszcze całkiem sporo ale na końcówkach są zdarte prawie do zera. Myślałem że problem leżał w wyrobionym zabieraku . Kupiłem cały nowy zestaw noży , sitek i zabierak.Pierwsze mielenie i na sitku wyraźnie widać że noże nie pracują na całej powierzchni . Nie wiem już sam gdzie szukać przyczyny takiego stanu bo nie chciałbym zepsuć kolejnego zestawuBędę wdzięczny za każdą podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts