Jump to content

Kiełbasa pieczona w wędzarni


Straszny

Recommended Posts

Witajcie !

Mam jedno małe pytanko: czy po upieczeniu w wędzarni kiełbasy można ją natychmiast konsumować ? Jutro robię swoją pierwszą wędzoną kiełbasę i dowiedziały się o tym sępy i już krążą dlatego chcę część kiełbasy podpiec i poczęstować kiełbasożerców.

 

Pozdrawiam Straszny

Link to comment
Share on other sites

Witaj Straszny.

Ja osobiście robię kiełbasę , która jest wędzona/pieczona w wędzarni.

Taka gorąca jest super, oczywiście ostrożność w konsumowaniu zalecana.

Wędzę kiełbasę około 4-5godzin stopniowo zwiększając temperaturę w wędzarni ( beczce metalowej).

Na ostatnim zlocie kilka osób konsumowało kiełbasę zrobioną prze zemnie, podobno była dobra.

Życzę sukcesów. i smacznego.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...