maly1103 Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Co to znaczy „przyłapało”? Zrób zdjęcia. [Dodano: 10 lis 2020 - 08:27] Jaka temperatura peklowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytan58 Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 (edited) nasoliłem peklosolą 1,8 na kg Jak dałeś 1,8 grama na kilo, to nie ma się co dziwić. Edited November 10, 2020 by tytan58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly1103 Posted November 10, 2020 Author Report Share Posted November 10, 2020 Lekko podsmierduje 1.8 to mało [Dodano: 10 lis 2020 - 09:12] Lekko podsmierduje 18 gram to mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło Jak od niedzieli do wtorku mięso przetrzymane w warunkach chłodniczych "Lekko podśmierduje" to nadaje się wyłącznie do kosza - niezależnie czy dałeś do niego 1,8 g/kg czy 18 g/kg peklosoli.--Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalesz Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Napisałeś 08.11. że zrobiłeś mięso w niedzielę czyli tydzień wcześniej 01.11. Mięso bez ochrony miało prawo się zepsuć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted November 11, 2020 Report Share Posted November 11, 2020 Wyrzuć kolego , wróć do lektury oraz przerób przeliczniki i jednostki miary ( ciężaru ) .Mięso prawidłowo zapeklowane świeże w lodówce o temp. 5 stopni nawet po 72 godzinach nie powinno być " przyłapane " .Kupiłeś pewnie już nie świeże , ilosc peklosoli stanowczo za mała .trudno nauka kosztuje , ale zdrowie jest najważniejsze .Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted November 12, 2020 Report Share Posted November 12, 2020 Trzymam z Wojciechem !!! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.