Jump to content

Mięso na kiełbasę


maly1103

Recommended Posts

 

 

Witam w niedziele zrobiłem mięso na kiełbasę pokroiłem i nasoliłem peklosolą 1,8 na kg. wczoraj zajrzałem do mięsa i lekko go przyłapało a jutro chcę wędzić co zrobić żeby do końca się nie zepsuło

Jak od niedzieli do wtorku mięso przetrzymane w warunkach chłodniczych "Lekko podśmierduje" to nadaje się wyłącznie do kosza - niezależnie czy dałeś do niego 1,8 g/kg czy 18 g/kg peklosoli.

--

Romii

Link to comment
Share on other sites

Wyrzuć kolego , wróć do lektury oraz przerób przeliczniki  i jednostki miary ( ciężaru ) .Mięso prawidłowo zapeklowane świeże w lodówce o temp. 5 stopni nawet po 72 godzinach nie powinno być " przyłapane " .Kupiłeś pewnie już nie świeże , ilosc peklosoli stanowczo za mała .trudno nauka kosztuje , ale zdrowie jest najważniejsze .Pozdrawiam 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...