Jump to content

Przyprawy


emka24

Recommended Posts

W tym wypadku, jeśli nie ma mowy o np. podsmażaniu, czy krojeniu cebuli, dodajemy ją do masy wiążącej razem z innymi przyprawami, podczas kutrowania. Jesli nie mamy kutra, przepuszczamy j a razem z mięsem na masę wiążącą dwa lub trzy razy przez siatkę o najmniejszych oczkach (2-3 mm).

Link to comment
Share on other sites

Czy suszona to to samo co prażona?

Nie.

Suszona może zastąpić świeżą, jest to cebula odwodniona. 

Prażona to cebula przyrumieniona, ma swój charakterystyczny smak i zapach, który nie do wszystkiego pasuje. 

Musisz jeszcze uwzględnić dawkę wagową.

Niestety, nie pamiętam w tej chwili przelicznika dla cebuli; może ktoś podpowie?

Edited by EAnna
Link to comment
Share on other sites

 

 

W przypadku użycia suszu w miejsce cebuli lub czosnku świeżego, należy dawkę ustalić na podstawie deklaracji producenta podanej na opakowaniu. Najczęściej stosuje się 0,15 kg suszu zamiast 1,0 kg świeżej cebuli i 0,33 kg suszu zamiast 1,0 kg świeżego czosnku."
 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...