Jump to content

Szynka gotowana


treborrobert

Recommended Posts

Na podstawie Waszych naszych przepisów udało mi się zrobić szynkę peklowaną-gotowaną była bardzo smaczna ale bez wyrazu kolorystycznego przeglądając przepisy znalazłem pomysł Pauli i wcieliłem w zycie. Oczekiwania przerosły rzeczywistość, prawie każdy z moich znajomych dał się nabrać, że była wędzona, smak też wyjątkowy a to wszystko dzięki Pauli. Wielkie podziękowania. Ona nie zamieściła fotek co czynie skromnie.
Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
  • 2 months later...

Przepis

 

Parzyłam szynkę ok. 80% normalnego czasu (50min. na 1 kg), potem posmarowałam
mięso(gorące) taką polewą:
1 łyżka miodu
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka oleju
pół łyżeczki sosu sojowego ciemnego
dodatek wody- tyle aby uzyskać konsystencję skondensowanego słodzonego mleka.
Mięso do piekarnika, tmp 75-80st C.
Czasu nie pamiętam, ale wydaje mi się że tyle ile brakowało do pełnego czasu parzenia.
Kolor prawie jak po wędzeniu i bardzo przyjemny smak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...