Jump to content

Pasztet strasburski


Bahus

Recommended Posts

Pasztet strasburski

 

3 - 4 gęsie wątróbki

5 dag słoniny

10 dag gęsiego smalcu

1 łyżka masła

sól, pieprz,

gałka muszkatołowa do smaku

 

Umyte i oczyszczone wątróbki udusić ze słoniną, dodając masło. Przepuścić 3 razy przez maszynkę, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać i przetrzeć przez sitko. Wymieszać ze stopionym gęsim smalcem. Schłodzić. Podawać do pieczywa. Można dodać zależnie od upodobań mniej lub więcej (niż w przepisie) smalcu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...