Leśny dziadek Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Witam. Jestem na forum kęs czasu, ale dopiero teraz mam możliwość prezentacji swoich wyrobów. Oto efekt dzisiejszego (dwurodzinnego )wędzenia. -peklowanie nastrzykowe wg.tabeli-7 dni -całonocne obsuszanie w wędzarni -wędzenie w drewnie olszynowym Przy okazji-dzięki za możliwość prostego wrzucania zdjęć-bardzo ułatwia to obsługę postów. Ps. nie wiem, czy potrzebnie otworzyłem nowy temat, temat "wędzonki" już jest, ale autorski Gabi. Jeśli mój nowy temat wprowadza zamieszanie-proszę Admina o przeniesienie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Wędzonki wyglądają fachowo! GRATULACJE. -całonocne obsuszanie w wędzarni :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leśny dziadek Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 :question: Mam wędzarnię murowaną, podłączoną do komina-więc zawiesiłem mięska wieczorem, przy otwartym szybrze i drzwiczkach od paleniska naturalny ciąg pięknie obsuszył wyroby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 A bo już myślałem, że do rana siedziałeś przy wędzoku i co jakiś czas dorzucałeś do paleniska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leśny dziadek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 Przy dobrym towarzystwie-dlaczego nie ? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 bardzo ładne wedzenie gratuluje.słonecznie pozdrawiamMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Leśny Dziadku! Oby wszystkie, twoje wędzonki wychodziły tak piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko78 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Witam Leśny Dziadku :!: Jestem pełen podziwu dla Twoich wyrobów :!: :!: :!: :!: Właśnie tak piękne wędzonki, chciałbym kiedyś uwędzić :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leśny dziadek Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 Dzięki za miłe słowa-w "urodzie" wyrobu duża zasługa wiedzy zgromadzonej na tej stronie-czyli również WASZA zasługa. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts