Jump to content

Chińska puszka pandory czy...

miro

Recommended Posts

Witam

i mam wrażenie że prawdziwa prawda o chińskich wyrobach wychodzi na światło dzienne.

A co wy o tym sądzicie ?

Myślę że było można to przewidzieć . Wczoraj czy przed wczoraj podali obrót jaki Chińczycy zrobili w handlu zagranicznym mam na myśli eksport . Była to tak ogromna kwota że nie potrafię w tej chwili powtórzyć . O to zapewne Chinom chodziło a nie oto czy nabierka plastikowa jest z melaminą czy nie . Przecież dostali na to zezwolenie mam na myśli kontrole .

Pozdrawiam

Miro! to jest jednostkowa akcja. Może w sklepach gigantach sprawdzą, że prawie cały towar jest trefny. Farby lakiery użyte do papierów, materiałów, malowidła na kubkach talerzach. Prawie wszystkie wyroby zawierają metale ciężkie a plastiki się rozkładają. Obuwie z chin jest toksyczne i nie tylko kleje, plastik, ale skóry są niebezpieczne. Żywność zawiera pestycydy kilkaset razy ponad normę. Pisze się stale o tym, ale prędzej się dobiorą do domowych wyrobów :grin:

We wczorajszym wydaniu "Angory" jest przedruk artykułu z "Gazety Pomorskiej.

Na temat chińskiego czosnku doktor Hałat też nie ma dobrego zdania: - A dlaczego on tak ładnie wygląda? Dlaczego nie kiełkuje chociaż leży w cieple? Bo jest napromieniowany! To radiacyjna metoda konserwacji. Czy szkodliwa? Zdania naukowców są podzielone, ale jedno jest pewne - to co najlepsze w czosnku po napromieniowaniu ginie.

To tylko mały fragment ale jakże przerażający ...

więcej tutaj

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081002/GOSPODARKA01/228567696&SearchID=73333075850778