quadro555 Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Pytanie jak w temacie. Czas 40min. temp.75. Czy po parzeniu i schłodzeniu mogę zostawić w woreczkach? Towar i tak pójdzie do zamrażarki. Czy ktoś parzył w ten sposób? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Surowy wsad kaszankowy jest dość luźny.Jeżeli spróbujesz zamknąć próżniowo nadziane jelita to z pewnością się odkształcą.Kiedyś podjęłam taką próbę i odstąpiłam z powyższego powodu.Wg mnie, teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie (po stosownej redukcji zasolenia) aby parzyć w woreczkach, schłodzić wodą i mrozić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted September 3, 2022 Author Report Share Posted September 3, 2022 Surowy wsad kaszankowy jest dość luźny. z pewnością się odkształcą. O tym nie pomyślałem. Chciałem sobie zaoszczędzić czasu, nie wyszło. Parzenie w woreczkach zatem tylko do salcesonu i szynkowej.Dziękuję bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 z pewnością się odkształcą. To samo dotyczy pasztetowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted September 3, 2022 Author Report Share Posted September 3, 2022 Chyba jednak sobie sprawię garnek z termostatem albo kuchenkę indukcyjną. Łatwiej utrzymać temperaturę. Cyrkulator jednak nie do wszystkiego. Jeszcze raz podziękować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts