Jump to content

Poszukuję krajalnicy do wędlin, w cenie do 400 zł

tomkill

Recommended Posts

Kolega jak przemyśli to dołoży stówkę czy dwie ale zawsze to będzie parę stówek a nie parę tysięcy :)

Sverige, podeślij jak możesz koledze fotkę/linka do tej swojej. Bo nie mam czasu teraz szukać/przeglądać aby mu wybrać konkretny model. (kurcze, Twoja kosztowała chyba 1500 jak się nie mylę, ale były też modele po 500-600zł)

Edited by wróbel75

Poczekaj niech użytkownicy takich krajalnic wrócą z pracy i usiądą przed kompem :)

Na pewno na OLX znajdziesz coś fajnego w tej cenie. Tam często trafiają się różne perełki :D:thumbsup: .

używki nie chcę 

używki nie chcę 

To jesteś w błędzie.

O jakości krajlnicy decyduje jej stabilna konstrukcja, gwarantujaca precyzyjną grubość kolejnych plastrów.

Ew. zużycie noża można ocenić.

Lepsze krajalnice mają ostrzałki. 

Aby kupić nową krajalnicę typu GRAEF-M20, to trzeba dołożyć tak jak pisze Grzegorz przynajmniej drugie tyle, bo nowej M20 poniżej 800 zł. jeszcze nie spotkałem, ale próbuj, do odważnych świat należy :D:thumbsup:.

używki nie chcę 

To jesteś w błędzie.

O jakości krajlnicy decyduje jej stabilna konstrukcja, gwarantujaca precyzyjną grubość kolejnych plastrów.

Ew. zużycie noża można ocenić.

Lepsze krajalnice mają ostrzałki. 

używki nie chcę

To nie są tanie rzeczy jakość kosztuje, pozostaje zakup odłożyć w czasie i dozbierać złotówek inaczej kupisz 2x :).

pogadam z mamą czy nie dołożyć więcej pięniedzy i kupic cos lepszego to ile musze kasy wydac  na zakup krajalnicy?

Ale ta na Amazonie Wróbelku, to nie jest krajalnica do wędlin tylko do pieczywa, ząbkowany nóż :hmm:. Trzeba szukać modelu M20 lub pochodna tej wersji.  https://allegro.pl/listing?string=krajalnica%20GRAEF%20M20

https://www.amazon.se/s?k=graef+m20&crid=2NJ4JP78TJQGX&sprefix=GRAEF+M20%2Caps%2C843&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_1_9

Edited by sverige2

Ale ta na Amazonie Wróbelku, to nie jest krajalnica do wędlin tylko do pieczywa, ząbkowany nóż

Ona ma dwa noże.

[Dodano: 15 mar 2023 - 15:00]
  • Metalowa maszyna o zajmującej niewiele miejsca konstrukcji.
  • Silnik Eco Power Motion, 45 – 170 W.
  • Nóż falisty ze stali nierdzewnej, średnica 170 mm.
  • Dodatkowy gładki nóż do cieniutkich plasterków.
  • Regulacja grubości cięcia 0-20 mm.
  • Pokrywa na noże.
  • Zabezpieczenie przed dziećmi "Clip".
  • "Zapięcie: Zapewnia bezpieczne zdejmowanie noży i łatwe czyszczenie"

pogadam z mamą czy nie dołożyć więcej pięniedzy i kupic cos lepszego to ile musze kasy wydac na zakup krajalnicy?

Tak na wstępie zwróć uwagę na pisownię zdanie zaczynające się z dużej litery oraz użycie liter diakrytycznych znacznie ułatwia czytanie, z Twojego wpisu wynika, że jesteś młodą osobą i głównie przy zakupie sugerujesz się kwotą jaką posiadasz w obecnej chwili. Jest tak zasada biedy kupuje drogo inaczej kupuje 2x. Zanim podejmiesz własną decyzję o zakupie zapoznaj się na forum jest temat dotyczący krajalnic (skorzystaj z wyszukiwarki) w którym jest opisanych wiele aspektów merytorycznych między innymi : gabaryty, waga oraz inne sprawy związane z użytkowaniem maszyny jak również i ceną. W tej chwili "na szybko" mogę polecić firmę GRAEF poczytaj sobie opisy różnych modeli oczywiście ceny są bardzo różne ale idzie zrobić zakup w przyzwoitej cenie dobre urządzenie, które się sprawdzi. Porozmawiaj z mamą może razem uda się coś wymyślić, powodzenia. 

Edited by Grzewlod

Masz tu przecież za 820 złociszy, czyżbyś przegapił :hmm: ? https://allegro.pl/o...m20-13396634288

Jarek decyzję o zakupie to nie ja będę podejmował wiec niech Tomkill zadecyduje osobiście, natomiast warto zapoznać się z kilkoma modelami i nie koniecznie musi być to koszt 820 zł są również trochę tańsze modele tej firmy, które "dają radę" i mogą pasować kupującemu pod wieloma względami użytkowymi itd.

Tak Grzegorzu, ale miałem namyśli coś typu przynajmniej semi-profesjonal, a te wszystkie tańsze modele to już typowa klasa "uniwersalne", użytek domowy. Oczywiście że decyzja naleć będzie do kolegi, tyle że On nie ma żadnego rozeznania w tej materii, jednak to będzie tylko jego wybór i decyzja :thumbsup:.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...