Maxell Posted March 22, 2023 Report Share Posted March 22, 2023 Od jakiegoś czasu, prowadzę rozmowy z właścicielem bardzo dużego zakładu, produkującego całe, precyzyjne i zrobotyzowane linie technologiczne na cały świat, w sprawie opracowania wzoru i uruchomienia seryjnej produkcji polskich, ręcznych zamykarek do puszek. Coś w stylu Dixie i podobnych. Kolega jest bardzo zainteresowany i najprawdopodobniej decyzja zapadnie podczas naszego najbliższego spotkana w Chłapowie. W związku z tym, jeśli możecie, zabierzcie ze sobą swoje zamykarki.Mam nadzieję, że biuro konstrukcyjne opracuje ciekawą maszynkę, która choć w części zaspokoi potrzeby naszego rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 (edited) Aż dziwne że w pl ktoś tego do tej pory nie opracował; w USA sporo przed wojną już były. Jeżeli facet ma łeb na karku to z kilku USA maszynek powinien coś skleić swojego. Edited March 26, 2023 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 Ja chciałbym żeby cos z niemieckiej podpatrzył, takiej jaką ja mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 (edited) A mnie się podobała zamykarka kozieradki - mała zgrabna :-) Edited March 26, 2023 by chudziak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 takiej jaką ja mam A jaką masz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2023 Author Report Share Posted March 26, 2023 (edited) Być może będę potrzebował od Ciebie Jacku kilku informacji i pomocy, ale to po Chłapowie.Jeszcze raz proszę wszystkich, by przywieźli na spotkanie swoje ręczne zamykarki. Będzie można dokonać wstępnych ustaleń, gdyż ten człowiek będzie na naszym zlocie.Jeśli możecie, przygotujcie także opinie na temat zalet i wad swoich urządzeń, oraz, co byście w nich zmienili - czego oczekujecie.Ze wstępnych rozmów wynika, że w przypadku rozpoczęcia prac nad naszą polska zamykarką, otrzymacie do testowania pierwsze egzemplarze. Edited March 26, 2023 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 takiej jaką ja mam A jaką masz ? Taką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2023 Author Report Share Posted March 26, 2023 Zabierz ją do Chłapowa. Ma ciekawe rozwiązane regulacji wysokości puszek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 26, 2023 Report Share Posted March 26, 2023 (edited) Taką Sprzęt solidny dobry, ale raczej nikt tego w kuchni nie będzie trzymał a tu raczej potrzeba coś mobilnego zgrabnego, ogólnie tu zasada działania jest podobna do zamykarek z usa [Dodano: 26 mar 2023 - 23:36] Ma ciekawe rozwiązane regulacji wysokości puszek. Zgadzam się rozwiązanie bardzo dobre bo proste nic skomplikowanego i takie rozwiązanie raczej się nie popsuje Edited March 26, 2023 by jacekw21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Resal Posted March 27, 2023 Report Share Posted March 27, 2023 Podobno ta zamykarka ręczna jest polskiej produkcji. https://allegro.pl/oferta/zamykarka-do-puszek-reczna-fi-99-wek-maszyna-12462810114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted March 27, 2023 Report Share Posted March 27, 2023 Tak, to jest jeden z pierwszych modeli zamykarek f-my "PUSZKOPOL". Jako jeden z pierwszych, przed laty testował i używał takiej zamykarki kol. Bejot . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted March 27, 2023 Report Share Posted March 27, 2023 Dodać jeszcze należy że cena za tą prymitywną zamykarkę jest z "Kosmosu". Kosztowała 3x taniej, a za tą kwotę można sobie kupić świetną zamykarkę DIXIE, czy inny "Hamerykński" półautomat. Kol. Jacek jest specjalistą w tej branży . Ta zamykarka jest bardzo niepraktyczna, bo podczas zamykania zajęte są obie ręce, jedną ręką trzeba kręcić, a drugą dociskać w tym czasie rolki zamykające, ogólnie mówiąc "Porażka" !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted March 27, 2023 Report Share Posted March 27, 2023 Mam taką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 27, 2023 Author Report Share Posted March 27, 2023 Zabierz ją do Chłapowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 28, 2023 Report Share Posted March 28, 2023 Podobno ta zamykarka ręczna jest polskiej produkcji. To nie jest półautomat tu trzeba dociskać ręcznie a to kiepskie rozwiązanie [Dodano: 28 mar 2023 - 15:24] "Porażka" !!! zgadzam się tu nie ma co brać żadnego przykładu z tej zamykarki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 28, 2023 Author Report Share Posted March 28, 2023 zgadzam się tu nie ma co brać żadnego przykładu z tej zamykarki Chodzi o to, by poznać również wady takich urządzeń, by ich nie powielać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted March 30, 2023 Report Share Posted March 30, 2023 Podobno ta zamykarka ręczna jest polskiej produkcji. Ale numer, ten sam producent ma zamykarkę z silnikiem 900 zł taniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 30, 2023 Author Report Share Posted March 30, 2023 Ale numer, ten sam producent ma zamykarkę z silnikiem 900 zł taniej Na tym polega cała sztuka. Ręczną zabierasz nawet pod namiot, a tamta kolubryna musi mieć stabilne podłoże i zasilanie. Poza tym, zobacz jaka jest róznica w wadze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted April 1, 2023 Report Share Posted April 1, 2023 wady takich urządzeń, by ich nie powielać. Oczywiście to jest istotna sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 Zabierz ją do Chłapowa. Ma ciekawe rozwiązane regulacji wysokości puszek.Zadzwonię do kolegi Mikami jeśli będzie miał miejsce w bagażniku to wezmę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts