Jump to content

Nadziewarka ~3kg

andkor

Recommended Posts

Na forum jest sporo tematów dotyczących nadziewarek, ale ni mogę znaleźć odpowiedzi na swoje dylematy. Otóż robię nieduże ilości kiełbas, ale dość często. Nadziewam do tej pory maszynką ręczną "10". Teraz zdecydowałem się na zakup nadziewarki-pionowej- 3kg wsadu. Jaka z waszych doświadczeń będzie dobra, co polecilibyście jako użytkownicy? Szukam nierdzewnej, solidnej, takiej z której nie wylatuje bokami farsz, łatwej do mycia, i takiej która ma w wyposażeniu duży lejek do nadziewania kiełbas krojonych (do dużych osłonek białkowych- kiełbasy typu krakowska). 

W Selgrosie powinny być Hendi,nie wiem czy są 3l ale były w sprzedaży 5l i 7l więc możesz zobaczyć w realu jak to wygląda ewentualnie jakiś sklep ze sprzętem gastronomicznym,a potem możesz zamówić gdzie będzie najtaniej.

Edited by bilu72

Nie polecam Meslo podobnej ze względu na jej plastikowe tryby napędowe, o czym zresztą pisałem. Mam ją nadal i tak sobie planuję że kiedy pojadę w końcu do Polski, to dorobię sobie metalowe, choć te również funkcjonują, ale osobiście wolę metal :D. Nie podoba mi się również stosunek jej przełożenia. Dwadzieścia pełnych obrotów korby od początku do końca tuby . Mesla tej samej pojemności ma o połowę mniej orotów, bo tryby ma ze stali  :thumbsup: .

Ta z wyglądu jest ok.zawsze w razie czego można odesłać jeżeli to nie będzie to co na zdjęciach.

[Dodano: 06 kwi 2023 - 19:48]

@sverige2

A jak tam Twoja "meslopodobna" nadziewarka się sprawdza? Może ona by koledze się spodobała?

Meslopodobną widzałem na Olx za 180 zł

Edited by bilu72