Jump to content

Cyrkulator zanurzeniowy do Sous Vide

disel

Recommended Posts

Używam TAKIEGO

Wszystko zależy od wielkości naczynia i jego izolacyjności. Może obsługiwać naczynia do 40l.

W moim obecnym naczyniu - lodówka turystyczna - parzę jednorazowo 8kg wędlin bo wiecej się nie mieści.

Ten cyrkulator polecam również dlatego, że moduł elektroniki znajduje się obok naczynia, czyli nie działa na niego bezpośrednio para wodna.

Jest to mój drugi cyrkulator (pierwszy - o budowie cylindrycznej) uległ uszkodzeniu na skutek stopniowego gromadzenia sie pary wodnej.

[Dodano: 11 kwi 2023 - 10:42]

ten drugi nie wiedomo czy beda czesci za 2 lata i w ogóle . ale za to mocny

Jaki tam mocny...grzałaka 1200W.

Polecany przeze mnie - 1500W.

Do kupienia w XXL Gastro 

[Dodano: 11 kwi 2023 - 10:46]

Nie polecam tych rurkowych cyrkulatorów. 

Niektóre potrawy sous vide parzy się np. 24 - 30h. 

Te obudowy nie wytrzymują takiego długotrwałego działania pary wodnej i po pewnym czasie elektronika zaczyna wariować. 

Na gwarancji wymieniono mi 3x na nowy.

Żadne suszenie nie pomoże. Rozebrałam taki uszkodzony cyrkulator (trzeci)  i widać było wilgoć czarno na białym.

Edited by EAnna

Mam takie cosik:https://allegro.pl/oferta/klarstein-wolnowar-cyrkulator-do-sous-vide-1300w-13459738669kupiony za grosze jako uszkodzony-wypięty styk od silniczka.Elektronika zalana czymś ala silikon,korozji zero.

Tylko kolor czarny,gar 28l w cylindrze styropianowym 8cm grubości(dorabiany na zamówienie) i daje rade. Mała ciekawostka Parametry fabryczne to od 50c,a w praktyce ustawia i trzyma juz od 30.Cztery lata bez awarii.A wszystko też zalezy na co trafisz.To tak jak z zoną.

Mam ten i polecam: https://www.amazon.pl/Proficook-Urz%C4%85dzenia-Gotowania-Pr%C3%B3%C5%BCniowego-Srebrny/dp/B07QFWGQ66

Spokojnie utrzymuje 74stopnie w pojemniku GN 1/1 200. Więcej nie miałem potrzeby próbować.

Do minusów trzeba zaliczyć apkę pod Androida która nie jest najwygodniejsza w użyciu. W sumie nie wiem po co apka do urządzenia w którym ustawia się czas, temperaturę i zapomina na kilka/kilkanaście godzin.

Edited by tasior