Jump to content

Poradnik Serhija Petryczenki


Maxell

Recommended Posts

Jako swego rodzaju ciekawostkę, podaję link do poradnika Serhija Petryczenki, zapisanego w formacie pdf, który powinien sie otworzyć po kliknięciu na link http://www.wiejskierozkosze.pl/ebooki/Wedzarnia_domowa.pdf

Z uwagi na zastrzeżenia autora, nie moge zmienić formy jego przedstawienia.

Wartość materiału pozostawiam Waszej ocenie.

Link to comment
Share on other sites

Trochę to wszystko dziwnie opisane. W jednym przepisie autor podaje ilość soli w gramach (100g na 3-3,5 kg mięsa :shock: ), a w drugim w łyżkach. Brak temperatur peklowania. Peklowanie na sucho miesiąc ? :rolleyes: Temperatury wędzenia szynek zbyt wysokie. To tak na szybko co mi wpadło w oko.
Link to comment
Share on other sites

Dlatego podałem to jako ciekawostkę. Tak właśnie próbują "nawracać" kandydatów na zadymiaczy ludzie, którzy chyba nigdy nie mieli prawdziwego kontaktu z wedzarnią, wędzeniem i produkcja kiełbas.

To mi zaraz przypomina tego omnibusa Fidoruka. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...