Maxell Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Jako swego rodzaju ciekawostkę, podaję link do poradnika Serhija Petryczenki, zapisanego w formacie pdf, który powinien sie otworzyć po kliknięciu na link http://www.wiejskierozkosze.pl/ebooki/Wedzarnia_domowa.pdfZ uwagi na zastrzeżenia autora, nie moge zmienić formy jego przedstawienia.Wartość materiału pozostawiam Waszej ocenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Trochę to wszystko dziwnie opisane. W jednym przepisie autor podaje ilość soli w gramach (100g na 3-3,5 kg mięsa :shock: ), a w drugim w łyżkach. Brak temperatur peklowania. Peklowanie na sucho miesiąc ? :rolleyes: Temperatury wędzenia szynek zbyt wysokie. To tak na szybko co mi wpadło w oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 Dlatego podałem to jako ciekawostkę. Tak właśnie próbują "nawracać" kandydatów na zadymiaczy ludzie, którzy chyba nigdy nie mieli prawdziwego kontaktu z wedzarnią, wędzeniem i produkcja kiełbas. To mi zaraz przypomina tego omnibusa Fidoruka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 To mi zaraz przypomina tego omnibusa Fidoruka. Chyba chodzi o Andrzeja Fiedoruka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 Tak, mój błąd. Jednak jak go zwał, tak go zwał. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oli Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Pomijając kwestie merytoryczne, to poradnik kiepski.Zdania mało składne, brak konsekwencji w przepisach, tekst nie wyjustowany. Ale ciekawostka jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts