enro_o2 Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Witam,Zanacie moze jakis adres w internecie gdzie mozna kupic sitka do maszynki "8"?Poszukuje fi 10, 13, 20 oraz szarpaka. Znalazlem na google www.habrajski.bigduo.pl ale niestety nikt nie podnosi telefonu ani nie odpowiada na maile. Pozdrwiamenro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oli Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Zapytaj Miro może ma kmiro69@poczta.onet.pl . Jak nie to zobacz tutaj http://www.allegro.pl/item97879658_sitko_maszynki_do_miesa_5_8_10_22_32.html pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Enro wejdż strona główna "akcesoria" maszynki do mięsa i tam jest zakład produkujący sitka różnego rodzaju.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Cześć www.sitka.com.pl Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enro_o2 Posted April 20, 2006 Author Report Share Posted April 20, 2006 dzieki, super wybór u tego producenta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Noże i siatki często nam rdzewieją jak to można zauważyć na zdjęciu http://img252.imageshack.us/img252/1684/b9df814eeebef1f2medou1.th.jpg By nie rdzewiały i nie tępiły się przechowuję zawsze po wysuszeniu przełożone papierem w pojemniku http://img149.imageshack.us/img149/2972/siatki2gz0.th.jpg Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 By nie rdzewiały i nie tępiły się przechowuję zawsze po wysuszeniu przełożone papierem w pojemniku DZIADKU, czy do przechowywania nie trzeba ich lekko natłuszczać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Czynię podobnie jak Dziadek, z tym że po wysuszeniu zawijam w ręcznik papierowy kompletami (nóż+sitko) - obawiam się natłuszczania ze względu na możliwość jełczenia tłuszczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kusy Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 abratek~Czy to znaczy że do każdego sitka powinien być osobny nożyk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Są na ten temat różne opinie, kiedyś polecano takie postępowanie i ja się do niego zastosowałem - przy okazji zakupu sitek nabyłem też noże i zawsze "składam" je w ten sam sposób,z punktu widzenia mechaniki to nie ma sensu (choć nie do końca) ale co mi tam.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Z tego co ja wiem to siatek i nożyków nie zamieniamyciekawy tylko przy okazji jestem opini /jak ktoś używa/jak sprawują się samoostrzące siatki i nożyki z materiału KOpozdrawiam /a właśnie muszę dać z 4 kpl. do ostrzenia/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 siatek i nożyków nie zamieniamymoim zdaniem ma to proste uzasadnienie, choć przez niektórych podważane, teoretycznie po naostrzeniu płaszczyzny robocze sitka i noża powinny być idealnie równe, jednak już po jakimś czasie, ale kiedy są jeszcze ostre dochodzi do nierównomiernego zużycia - kiedy taki komplet pracuje ze sobą cały czas, ich powierzchnie są do siebie dopasowane, zamiana z innymi powoduje już nierównomierne doleganie, dlatego ja należę do tych którzy używają "kompletów" , a trzeba tez pamiętać aby sitko zawsze pracowało z nożem jedną stroną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Golon Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Cześć www.sitka.com.plJa kupiłem 2 tygodnie temu od tego pana sitka . Wymagały wyczyszczenia ze spalonego oleju w otworach. Przesyłka i cena ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 muszę dać z 4 kpl. do ostrzenia/Kempes bardzo łatwo możesz sitka i noże naostrzyć samemu. Wystarczy tylko nowa ściernica i trochę czasu. No może trochę więcej tego czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Witam Wnuczek . Myślę żeby dobrze naostrzyć sitka i nożyki powinna być szlifierka magnesowa no i oczywiście odpowiednie do tego celu ściernice . Pozdrawiam Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 tutaj jak najbardziej popieram Andrzeja k,na magnesowce naostrzynajlepiej.prosze ostrzyc ostrze nozyka z dwoch stron jak zarowno ta kwadratowaczesc takze,wtedy nozyk nie bedzie dostawal niepotrzebnego bicia od slimaka tęgo pozdrawiamMarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Czy taki olej nadaje się do konserwacji sitek :question: http://allegro.pl/item959020256_gofry_nalesniki_super_wypieki_olej_w_sprayu_600ml.htmlMoże ktoś używa :question: . Swego czasu była dyskusja o oleju do konserwacji sitek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Na pewno się nadaje,ja swoje sitka po umyciu wycieram i daje na pięć minut do piekarnika nagrzanego do 60stopni i nie mam problemu z rdzewieniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts