Jump to content

Pasztet z dziczyzny


lowczy

Recommended Posts

Witam!

Jestem tu nowy ale bardzo mi się tutaj podoba.

Szukam dobrego przepisu na pasztet z dziczyzny, moje składniki to: dzik, sarna, jeleń, bażant i kaczka. Czy mogę to wszystka pomieszać czy raczej coś pominąć? Jestem już po wędzeniu kiełbasy z dzika, niestety nie u siebie, następnym razem już w mojej wędzarni.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Jako, że dziczyzna jest z zasady mięsem suchym, do pasztetu koniecznie musisz dodać tłuszcz. najlepiej ładny boczek. Na ok. 2 kg dziczyzny 1 kg boczku. Do tego ok. 0,5 kg wątroby, dwie duże bułki, 6 jajek, przyprawy: sól, pieprz, imbir i gałka muszkatołowa - do smaku.

Tutaj znajdziesz więcej http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=43

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...