lowczy Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Witam! Jestem tu nowy ale bardzo mi się tutaj podoba.Szukam dobrego przepisu na pasztet z dziczyzny, moje składniki to: dzik, sarna, jeleń, bażant i kaczka. Czy mogę to wszystka pomieszać czy raczej coś pominąć? Jestem już po wędzeniu kiełbasy z dzika, niestety nie u siebie, następnym razem już w mojej wędzarni.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jako, że dziczyzna jest z zasady mięsem suchym, do pasztetu koniecznie musisz dodać tłuszcz. najlepiej ładny boczek. Na ok. 2 kg dziczyzny 1 kg boczku. Do tego ok. 0,5 kg wątroby, dwie duże bułki, 6 jajek, przyprawy: sól, pieprz, imbir i gałka muszkatołowa - do smaku.Tutaj znajdziesz więcej http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.