lowczy Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Witam! Jestem tu nowy ale bardzo mi się tutaj podoba.Szukam dobrego przepisu na pasztet z dziczyzny, moje składniki to: dzik, sarna, jeleń, bażant i kaczka. Czy mogę to wszystka pomieszać czy raczej coś pominąć? Jestem już po wędzeniu kiełbasy z dzika, niestety nie u siebie, następnym razem już w mojej wędzarni.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jako, że dziczyzna jest z zasady mięsem suchym, do pasztetu koniecznie musisz dodać tłuszcz. najlepiej ładny boczek. Na ok. 2 kg dziczyzny 1 kg boczku. Do tego ok. 0,5 kg wątroby, dwie duże bułki, 6 jajek, przyprawy: sól, pieprz, imbir i gałka muszkatołowa - do smaku.Tutaj znajdziesz więcej http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts