Jump to content

gdzie kupic jelita

majo777oi

Recommended Posts

Witam, mam pytanko obszedłem dziś połowę Pragi płd. i wszyscy są strasznie zdziwieni, ze chce zakupić jelita do wyrobu kiełbasy. Moze ktos z Was jest w stanie podać mi adres jakiegoś sklepu w Warszawie, najlepiej na Pradze płd. , Gocławiu gdzie można kupić ww. asortyment. Pozdro

W Tesco na ul KEN na Kabatach kupuję "jelita wieprzowe cienkie" w paczkach po 15 m. Cena ok 8 zł. Mają jednak te plączące się nitki, co przeszkadza przy plukaniu, nabijaniu i szpeci kiełbaski.

Jak nazywaja się te nitki? Węgorki?

Zawsze, gdy trafię, kupuję większy zapas, ostatnio nie zaglądałem i nie wiem czy w tej chwili są.

Ktoś z userów podał też adres: ul. Kłobucka 10 Tel. 022 – 853 23 04.

Nie sprawdzałem czy to działa.

Guest Anonymous

A ja, jak czytam takie zwariowane posty, to sobie tak myślę: Też tak miałem... , wszystko chciałem zrobić od razu, bo mi ślinka ciekłą...Tylko stwierdziłem: nie robię nic na wariata, najpierw znajdę wszystkie potrzebne rzeczy, a potem dopiero wezmę się do roboty... No i kupiłem wszystko u Miro, na przesyłkę poczekałem 2 dni ( to chyba niewiele czasu ), i z komfortem psychicznym przystąpiłem do produkcji... Nie ma sensu, szczególnie w przypadku robienia tego, co robimy ( bo w końcu będziemy to jeść) latać jak kot z pęcherzem, szukając a to peklosoli, a to jelit, a to Bóg wie czego...

Pozdrawiam

Witam serdecznie dzis kupiłem 20 m jelit na cienką kiełbaske i wybuliłem 19 zł. Z tego co pamietam latem kosztowało to chyba z 9 zł jakie sa ceny jelit u Was czy tez tak poszło w górę.chyba chcę zebysmy nie robili sami kiełbaski tylko jedli te no nawet nie wiem jak to nazwac i jeszcze w dodatku drogie wyroby jestem z podkarpacia okolice Jarosławia :sad: :sad:

Ceny jelit nie mają jak na razie nic wspólnego z kryzysem a ich podwyżka wynika z całkiem czego innego.

Po pierwsze główny eksporter jelit czyli Chiny z powodu braku żywności w swoim kraju podniosły cło eksportowe na towary spożywcze o 134 %.

Po drugie ogromny wpływ na cenę ma szalejący dolar i euro.

Po trzecie wzrosły koszty utrzymania działalności gospodarczej spowodowane podwyżkami cen energii, pensji pracowników itd.

O drastycznie spadających obrotach i zyskach firm nie wspomnę bo to już jest TRAGEDIA.

Na dzień dzisiejszy nie wiem jak rozwinie się sprawa cen jelit i nie tylko.

Generalnie wszytko drożeje i to nie o 2-3 procent ale o nawet 100 %.

Dochodzą mnie też słuchy że panowie z Unii biorą się za produkty z Chin i nie wiadomo czy po dokładnych kontrolach jakościowych importowanych towarów ich import nie zostanie wstrzymany.

Co dalej będzie nie wiem ale mam ogromną nadzieję że sytuacja jakoś się ustabilizuje.

EAnno

No właśnie coś około.

Co innego jak eksportujesz a co innego jak importujesz.

Kurs skoczył do góry o ok 23 % a co będzie dalej ??

Towar z importu płacę po ok 30 dniach i jeśli źle przyjmę kurs do kalkulacji to jestem w plecy i to nie małe sumki.

No bo po ile teraz mam kalkulować Euro jak zapłacę końcem stycznia ?????

• 2 months later...

Zakupiłem ostatnio osłonki białkowe 65 mm koloru czerwonego ze wzorem w kształcie plastra miodu, dotychczas robiłem np:drobiową w białkowych 40-50 mm o kolorze jasno miodowym ale zapas się skończył były bardzo dobre przy wędzeniu bo było widać jego efekt.

Jak to się ma przy używaniu takich osłonek jakie mam obecnie.

Pozdrawiam

W Warszawie jelita wieprzowe można nabyć przy ul. Kłobuckiej 10A, tel.022 853-23-34 ; kom. 608-50-90-20.

Sprawdzona jakość, kalibrowane,(na kiełbaski polecam jelita fi-28mm, przewiązane biało-czerwoną przędzą) a przede wszystkim nasze polskie a nie chińszczyzna.

Zakupiłem ostatnio osłonki białkowe 65 mm koloru czerwonego ze wzorem w kształcie plastra miodu, dotychczas robiłem np:drobiową w białkowych 40-50 mm o kolorze jasno miodowym ale zapas się skończył były bardzo dobre przy wędzeniu bo było widać jego efekt.

Jak to się ma przy używaniu takich osłonek jakie mam obecnie.

W zależności od wsadu(pierś z kurczaka lub wołowina) "plaster" będzie widoczny bardziej lub mniej.

Jeśli naprawdę kupiłeś osłonki białkowe to, na pewno będzie po wędzeniu czuć dymem.

• 5 years later...

2015  wystarczająco  zareklamowałeś swój sklep na naszych stronach więc mniemam,że  jakiś rabat dla nas - forumowiczów będzie na zakupy .

Więcej postów o tej treści nie wklejaj bo i tak będą usuwane .

Pozdrawiam i czekamy na post  z informacjami na temat upustów dla Wędzarniczej Braci :D