majo777oi Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Witam, mam pytanko obszedłem dziś połowę Pragi płd. i wszyscy są strasznie zdziwieni, ze chce zakupić jelita do wyrobu kiełbasy. Moze ktos z Was jest w stanie podać mi adres jakiegoś sklepu w Warszawie, najlepiej na Pradze płd. , Gocławiu gdzie można kupić ww. asortyment. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 jelita sa na pewno w tesco na KEN. Wiekszy asortyment w Karczewie przy kosciele lub w Nadarzynie na Żolwinskiej. To tyle co mi przyszlo do glowy tak na szybko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Może nie na Pradze, ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1279 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 W Tesco na ul KEN na Kabatach kupuję "jelita wieprzowe cienkie" w paczkach po 15 m. Cena ok 8 zł. Mają jednak te plączące się nitki, co przeszkadza przy plukaniu, nabijaniu i szpeci kiełbaski.Jak nazywaja się te nitki? Węgorki?Zawsze, gdy trafię, kupuję większy zapas, ostatnio nie zaglądałem i nie wiem czy w tej chwili są.Ktoś z userów podał też adres: ul. Kłobucka 10 Tel. 022 – 853 23 04. Nie sprawdzałem czy to działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 majo777oi, Piszę, chyba już któryś raz skontaktuj się z MirekB https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&postdays=0&postorder=asc&start=45 gdzieś w okolicach ronda "wiatraczna", można kupić. Nie gniewaj się, ale wyszukiwarka kłania się do stóp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 A może też w Warszawie: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2513429 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 A ja, jak czytam takie zwariowane posty, to sobie tak myślę: Też tak miałem... , wszystko chciałem zrobić od razu, bo mi ślinka ciekłą...Tylko stwierdziłem: nie robię nic na wariata, najpierw znajdę wszystkie potrzebne rzeczy, a potem dopiero wezmę się do roboty... No i kupiłem wszystko u Miro, na przesyłkę poczekałem 2 dni ( to chyba niewiele czasu ), i z komfortem psychicznym przystąpiłem do produkcji... Nie ma sensu, szczególnie w przypadku robienia tego, co robimy ( bo w końcu będziemy to jeść) latać jak kot z pęcherzem, szukając a to peklosoli, a to jelit, a to Bóg wie czego...Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Nie gniewaj się, ale wyszukiwarka kłania się do stóp.Po raz kolejny: ŚWIĘTE SŁOWA! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jak nazywaja się te nitki? Węgorki?"Kosmyki" - przeczytaj całość https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1465 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pols34 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Witam serdecznie dzis kupiłem 20 m jelit na cienką kiełbaske i wybuliłem 19 zł. Z tego co pamietam latem kosztowało to chyba z 9 zł jakie sa ceny jelit u Was czy tez tak poszło w górę.chyba chcę zebysmy nie robili sami kiełbaski tylko jedli te no nawet nie wiem jak to nazwac i jeszcze w dodatku drogie wyroby jestem z podkarpacia okolice Jarosławia :sad: :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jelita zdrożały jak dobrze pamiętam na początku roku. Więcej informacji może podać miro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Witam jakie sa ceny jelit u Was czy tez tak poszło w górę. Jelita cienkie poszły sto procent w górę . Tam gdzie kupuję pęczek 90m kosztuje teraz 57zł Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 no tochyba kryzys dotyka i nas...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pols34 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 no powiedzcie sami co nam kryzys zrobi, z głodu nie zginiemy, a jak jelita podniosą jeszcze w góre to jest na to rada, słoik a na górze w słoiku liśc i ziele i damy radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Ceny jelit nie mają jak na razie nic wspólnego z kryzysem a ich podwyżka wynika z całkiem czego innego.Po pierwsze główny eksporter jelit czyli Chiny z powodu braku żywności w swoim kraju podniosły cło eksportowe na towary spożywcze o 134 %.Po drugie ogromny wpływ na cenę ma szalejący dolar i euro.Po trzecie wzrosły koszty utrzymania działalności gospodarczej spowodowane podwyżkami cen energii, pensji pracowników itd. O drastycznie spadających obrotach i zyskach firm nie wspomnę bo to już jest TRAGEDIA. Na dzień dzisiejszy nie wiem jak rozwinie się sprawa cen jelit i nie tylko.Generalnie wszytko drożeje i to nie o 2-3 procent ale o nawet 100 %. Dochodzą mnie też słuchy że panowie z Unii biorą się za produkty z Chin i nie wiadomo czy po dokładnych kontrolach jakościowych importowanych towarów ich import nie zostanie wstrzymany. Co dalej będzie nie wiem ale mam ogromną nadzieję że sytuacja jakoś się ustabilizuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majo777oi Posted December 20, 2008 Author Report Share Posted December 20, 2008 Dziękuję wszystkim za pomoc, teraz już wiem wszystko. Oczywiście zakupy będę robił w podawanym przez Was najczęściej sklepie wysyłkowym wędliny domowe. Jeszcze raz dziękuje wszystkim i biorę się do roboty. Pozdro :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 ogromny wpływ na cenę ma szalejący dolar i euro. :question: :question: :question: :question: :question: Maksymalna cena euro wynosiła coś ok. 5zł. W ostatnim roku cena zarówno dolara jak i euro była ekstremalnie niska. :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 EAnno No właśnie coś około.Co innego jak eksportujesz a co innego jak importujesz.Kurs skoczył do góry o ok 23 % a co będzie dalej ?? Towar z importu płacę po ok 30 dniach i jeśli źle przyjmę kurs do kalkulacji to jestem w plecy i to nie małe sumki.No bo po ile teraz mam kalkulować Euro jak zapłacę końcem stycznia ????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relana Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Jak dla mnie to bomba. Już zarejestrowałam się w sklepie u Miro i tam będę kupowała. Wszystkim za rady dziękuję, są nieocenione. Przy TAKICH specjalistach to szybko dojdę do perfekcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Zakupiłem ostatnio osłonki białkowe 65 mm koloru czerwonego ze wzorem w kształcie plastra miodu, dotychczas robiłem np:drobiową w białkowych 40-50 mm o kolorze jasno miodowym ale zapas się skończył były bardzo dobre przy wędzeniu bo było widać jego efekt.Jak to się ma przy używaniu takich osłonek jakie mam obecnie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szejk Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 W Warszawie jelita wieprzowe można nabyć przy ul. Kłobuckiej 10A, tel.022 853-23-34 ; kom. 608-50-90-20. Sprawdzona jakość, kalibrowane,(na kiełbaski polecam jelita fi-28mm, przewiązane biało-czerwoną przędzą) a przede wszystkim nasze polskie a nie chińszczyzna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Zakupiłem ostatnio osłonki białkowe 65 mm koloru czerwonego ze wzorem w kształcie plastra miodu, dotychczas robiłem np:drobiową w białkowych 40-50 mm o kolorze jasno miodowym ale zapas się skończył były bardzo dobre przy wędzeniu bo było widać jego efekt. Jak to się ma przy używaniu takich osłonek jakie mam obecnie.W zależności od wsadu(pierś z kurczaka lub wołowina) "plaster" będzie widoczny bardziej lub mniej. Jeśli naprawdę kupiłeś osłonki białkowe to, na pewno będzie po wędzeniu czuć dymem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Dzięki Bagno jestem teraz spokojny za osłonki raczej ręczę kupione tutaj http://www.nomaxtrading.eu/dodatki.html#3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2015 Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Najlepsze jelita w okolicach Warszawy można kupić w firmie Novum Przyprawy-Misztak, Moryc Sp.j ul. Lubelska 74 05-462 WiązownaNie pękają i nie są chińskie..Z tego co wiem realizują dostawy na terenie całego kraju niezależnie od ilości.http://www.novum.waw.pl/kontakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 2015 wystarczająco zareklamowałeś swój sklep na naszych stronach więc mniemam,że jakiś rabat dla nas - forumowiczów będzie na zakupy .Więcej postów o tej treści nie wklejaj bo i tak będą usuwane .Pozdrawiam i czekamy na post z informacjami na temat upustów dla Wędzarniczej Braci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts