Zico Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 a czy coś takiego do nada sie do 22 lub 32 cena nie jest zła bo tylko300 pln naprawdę jak nówka .Proszę o pomoc "MAŁO UŻYWANY NIEMIECKI MOTOREDUKTOR, STAN IDEALNY (JAK NOWY, BYŁ TYLKO SPORADYCZNIE UŻYWANY), PRACUJE W OBIE STRONY, PARAMETRY SILNIKA: 370W/220V/50Hz/1400 obr, PRZEŁOŻENIE REDUKTORA 42:1, OBROTY WAŁKA ZDAWCZEGO 33 -min, ŚREDNICA WAŁKA 18mm, WAGA 18 kg, " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Nie wiem. Niepokoi mnie moc silnika ( 370W), przy dłuższej pracy może się grzać oraz za małe obroty, tylko 33/min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted December 19, 2008 Author Report Share Posted December 19, 2008 Nie wiem. Niepokoi mnie moc silnika ( 370W), przy dłuższej pracy może się grzać oraz za małe obroty, tylko 33/min.OK dzięki za info poszukałem trochę na forum i też doszedłam do takiego wniosku .Po prostu trochę mnie cena i naprawdę stan techniczny zmylił.Ale może nie mam racji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Maszynka: 8” około 350 W 12” około 550 W 22” około 800 W 32” około 1200 W Czas pracy 30 min / na cza potrzebny do ostygnięcia – przeważnie około 30 do 60 min. Silniki 230 V Jeżeli da się silnik 3 fazowy można moc zaniżyć o 30 %, lub dać taką jak wyżej i wtedy powinno działać prawie NON-STOP bez przegrzewania. Podane moce przy dobrych przekładniach – o małych stratach. W każdym ww przypadku 60 obr/min przy wyższych obrotach potrzebne są silniki adekwatnie silniejsze, wraz z obrotami maleje moment obrotowy „moc”. Mieszarka 12 kg 40 obr/min 900 W (nie ma przekładni zwiększajacej moment obrotowy - napęd bezpośredni) 24 kg 40 obr/min 1400 W (posiada przekładnie zwiekszająca moment obrotowy - naped pośredni) Zasada ta sama jak wyżej 1 faz / 3 fazy i czas pracy Przy mieszałkach ważna jest długość łopat, ich powierzchnia i kąt natarcia względem mięsa, czym dłuższe łopaty, lub bardziej podegniecie łopaty w kierunku natarcia (miesa), lub dacie ich większą ilość to i moc zapotrzebowana rośnie, czyli potrzebny jest mocniejszy silnik. a czy coś takiego do nada sie do 22 lub 32 cena nie jest zła bo tylko300 pln naprawdę jak nówka .Proszę o pomoc "MAŁO UŻYWANY NIEMIECKI MOTOREDUKTOR, STAN IDEALNY (JAK NOWY, BYŁ TYLKO SPORADYCZNIE UŻYWANY), PRACUJE W OBIE STRONY, PARAMETRY SILNIKA: 370W/220V/50Hz/1400 obr, PRZEŁOŻENIE REDUKTORA 42:1, OBROTY WAŁKA ZDAWCZEGO 33 -min, ŚREDNICA WAŁKA 18mm, WAGA 18 kg,Przy mniejszych obrotach od podanych wyżej, moment obrotowy rośnie „moc” tak że przy podanym wyżej silniku starczy ta moc, ale będzie się wolno kręcić. Taki przykład Fiat 125P na pierwszym biegu (duże przełożenie = niskie obroty (kół) = duży moment obrotowy / duża „moc”) to i może lawetę z samochodem pociągnie, będzie się dławił i grzał ale jakoś / pociągnie z prędkością może 3 km/h ale na pewno nic nie zrobi na wyższym biegu (małe przełożenie = wysokie obroty (kół) = mały moment obrotowy / mała ‘moc”) – no chyba że z górki. Mam nadzieje że to Ci pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted December 20, 2008 Author Report Share Posted December 20, 2008 ok dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Obroty maszynki nr. 32 u mego kolegi,110/min silnik chyba 2,2 Kw -220v. I to jest maszyna pożera każde mięso w błyskawicznym tempie .Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Obroty maszynki nr. 32 u mego kolegi,110/min silnik chyba 2,2 Kw -220v. I to jest maszyna pożera każde mięso w błyskawicznym tempie .Pozdrawiam No i prawidłowo, zwiększając dwukrotnie obroty (na wyjściu), zwiększona została dwukrotnie moc silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts