Zico Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Przedstawiam przepis na tzw pierzynkę serowo , jajeczno, pieczarkową .Składniki podstawowe ( w moim przypadku w nawiasie podane ilości ale to jest pełłna dowolnośc) Ser żółty ( 60 dkg) Pieczarki (65 dkg) Jajka ( 6 szt) Majonez ( 350 ml średni majonez ) sól, pieprz ,słodka papryka (wg uznania) Pieczarki zetrzeć i zesmażyć , jajka ugotować na twardo i ugnieśc , ser ścieramy na tarce , wszystko powinno znajdować się w oddzielnych pojemnikach przyprawione wg własnego gustu. Następnie zaczynamy układac warstwy .Żona zaczynała od sera potem majonez następnie pieczarki + majonez oraz jajka+ oczywiście majonez i tak do skutku kończymy majonezem i posypujemy słodką papryką i smacznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Straszny Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 ... i chyba to jeszcze trzeba zapiekać ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Witam . i chyba to jeszcze trzeba zapiekać ??? Myślę że tego się nie zapieka . Może to jest taka sałatka na zimno :question: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted January 11, 2009 Author Report Share Posted January 11, 2009 Nie tego nie zapiekamy do spożycia na zimno .Tylko ważne jest to aby kończyć jajkiem zapobiega to wysychaniu sera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.