darbarian Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Składniki i dodatki: Ciasto francuskie Szynka 400 gr Cebula 1,5 kg Śmietana kremówka 200-250ml Jajka 4 szt. Ser (lazur niebieski) lub mozarella albo zwykły (według gustu) 400-450 gr Przepis jest na jedną blachę Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć na blasze razem z papierem w które jest zawinięte Cebulę pokroić w tzw. piórka, posolić-popieprzyć i poddusić na patelni Cebulę po zdjęciu z patelni włożyć do durszlaka w celu zminimalizowania ilości płynów. Po lekkim odsączeniu cebuli wykładamy ją ją na ciasto. Kolejna warstwa to pokrojona szynka. Ostatnia warstwa to ser, jako że żona lubi sery których ja nie lubię zrobiliśmy pół na pół :grin: Kremówkę dokładnie wymieszać z jajkami. Po czym wylewamy ją na blachę. Pozostaje nam wrzucić do piekarnika i zapiekać około 30-40 min w temperaturze około 180 stopni Pozdrawiam i życzę smacznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.