Gonzo Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Witam.Tinek, twój przpis na golonkę robi mieżdunarodnuju karieru :grin: http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1435332#1435332 Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Witam Tinek, twój przpis na golonkę robi mieżdunarodnuju karieru :grin: Arika która opisuje ten przepis mieszka w Krakowie tylko pisze po ruski . Niemniej jednak gratulacje Tinek :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Ale ta Arika wykorzystała zdjęcia Tinka ...nieładnie ..przecież to zwykła kradzież! :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 wykorzystała zdjęcia Tinka ...nieładnieZ drugiej strony nie ma zastrzeżeń o zakazie wykorzystywania treści tutaj publikowanych. Jedynie możnaby pomyśleć żeby na zdjęciu ukazywał się adres strony z której pochodzi - tak jak niektóre zdjęcia ze strony głównej (dodatkowa reklama), ale nie wiem czy jest to technicznie możliwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 kol.Małgoś! jestem za ochroną prywatnej własności i praw autorskich. Niemniej jednak stwierdzam że w Twojej wypowiedzi jest dużo przesady. Na tym nikt nie robi kasy, a już Arika napewno.Ponadto zaznaczyła że przepis jest z Polski. Pozdrawiam i życzę udanego dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frapio Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Ale zdjęcia są integralną częścią artykułu Tinka. Szkoda że nie podała adresu naszej stronki, Mimo wszystko przepis robi nie mieżdunarodnuju a wsemirnuju karieru. Spójrzcie tylko jak szeroki odzew zyskał temat polskiej kuchni.Tinek - gratulacje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 A może ktoś kto umie trochę coś pisać po rosyjsku wpisze nasze dane na zachętę + temat tinka ?Np. Pazdrawlaju Was wsjech .... itd. tylko nie fonetycznie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 Ale zdjęcia są integralną częścią artykułu Tinka Nie wiem czy zauważyliście, że cały przepis Tinka jest skopiowany toczka w toczku.Z jednym małym ale -Arika pisze jakby to ona wykonywała i przepis był Jej. Niemniej, niech sąsiedzi też posmakują golonki wg.Tinka :grin: Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Ale zdjęcia są integralną częścią artykułu Tinka Nie wiem czy zauważyliście, że cały przepis Tinka jest skopiowany toczka w toczku.Z jednym małym ale -Arika pisze jakby to ona wykonywała i przepis był Jej. Niemniej, niech sąsiedzi też posmakują golonki wg.Tinka :grin: Pozdrawiam :wink: I o to mam andrzejmysłowic za złe tej całej Arice.Przecież mogła napisać ,że podaje przepis czyjś,a najlepiej z jakiej stronki.Wyszło na to jak Gonzo zauważył ,że ten przepis z Polski właśnie wcieliła w życie i wg.niego upiekła golonki ,co potwierdzają niejako zdjęcia ,które to my wiemy,że wprowadzają w błąd innych co do ich autora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Chciałem sie tam zarejestrować, by im "pewne sprawy" wyjaśnić, ale jest problem z adresem mailowym. Podają, że jest juz w użyciu przez innego użytkownika.Może kto inny spróbuje? Wystarczy podać w poście link do stronki. Przepis jest na głównej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Kol.Małgosiu! moje skromne zdjęcie z robienia golonki też Arika wykorzystała. Na stronie internetowej "Polska kuchnia. Jaka ona jest"z tego jak zdążyłem się zorientować dzisiaj wszystkie zdjęcia są skopiowane z polskich stron internetowych. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Udało się!!!...ale ze znakami troszkę nie tak :grin: : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszubka33 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Niektóre zdjęcia na stronie są z logiem www.wedlinydomowe.pl ale to te co dodaje admin.I w ten sposób są chronione( tak mi się zdaje) . Sama wykorzystywałam te zdjęcia do prezentacji na informatykę. Pan profesor strasznie się zdenerwował bo głodny był a ja mu taką smakowitą prezentacje zrobiłam, ale on ocenił pracę i wszystko zostało skasowane. Zawsze autor może dochodzić swoich praw, wielcy artyści tak robią. Na pewno są ludzie odpowiedzialni za te strony na których umieszczone są nasze zdjęcia i może warto do nich dotrzeć. Bo ta kobieta kradnie zdjęcia z naszej strony ,świadomie czy też nie ale to kradzież . Równie dobrze może zamieścić je w jakiejś książce i zgarnąć za to spora kasę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Czekam na klucz do ostatecznego zalogowania się na tym rosyjsko-języcznym forum !!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Napisałam tej Arice!!!!! U mnie w podanym przez Ciebie Małgoś linku wyświetla się ,że adres nie odnaleziony . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TINEK Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Fajnie, że przepis "przekracza granice", po to jest by inni mogli skorzystać, ale że nie podano skąd jest przepis (adres naszej strony) to nie ładnie.W przyszłości to chyba powinno się na fotkach (na forum) umieszczać watermark (z adresem strony) tak jak to uczynił Maxell w przepisie na stronie głównej. (A może podmienić fotki na takie z adresem strony)P.S.Gonzo, ale Ty detektyw jesteś :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 a teraz? http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=41699&postdays=0&postorder=asc&start=120 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Małgoś, brawo! Ja się próbuję zalogować i coś ściemniają. Słyszałem, że rosyjskie strony takie właśnie są! :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 a teraz? Teraz link działa ale Twój post Małgoś ,chyba z powodu polskich znaków wygląda bardzo matematycznie no i jest po polsku .Wiadomo Arnika zrozumie o co chodzi ,reszta pewnie niestety nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 @ andy :Ja mam adres na yahoo.com i to zaakceptowali :grin:@ Chudziak: zrozumieją czy nie ale mają na niebiesko wyświetlony adres naszej stronki..i o to chodziło.. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 I linki do Naszej strony,które podałaś, też działają :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Małgoś wstaw toStarałem się, ale na 100 % nie jestem pewien :blush: :wink: Арик! Просьба включить в эти точные копии картин из других районов Польши подписали для приличия, они приходят со страниц этого и о том, что автор фотографий вы не просто еще один человек. Рецепт рульки из www.wedlinydomowe . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2679&postdays=0&postorder=asc&start=0 ком и написанные нашими коллегами-_TINKA. Было бы извиниться To jest Twój tekst z posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Done Toshiba..wielkie dzięki za tekst "pa ruski" :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Małgoś, też tam napisałem, ale "matematycznie" :lol: Ciekawe, czy "zamordowaliśmy" im temat :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 aa..to Ty"chybaściemniacie"? :grin:andy..a Ty masz dobrą datę w kompie?Bo się zalogowałeś wg.nich 14.lutego :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts