paolodoro Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Witam ,jestem raczkujący w tym temacie ,ale częste zaglądanie na to Forum zaowocowało w skutkach ,taka mała alternatywa dla oryginalnego szynkowaru ,najpierw opis ,pojemnik do przechowywania żywności ze stali nierdzewnej ,nakrętka do słoików i sprężyna niewiadomego pochodzenia ,po wygotowaniu idealna do tego celu,wywiercony otwór przydaje się do wbicia termometru w celu kontroli temperatury , od i cała filozofia ,a teraz fotki ,przetestowałem i wychodzi na to że jeszcze nie jeden raz się przyda,pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
many Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Majsterkowicz. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 ale skuteczny :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Jedyne moje obawy, to o ten dekiel z tworzywa. Jak długo zniesie kąpiel w gorącej, bliskiej wrzeniu, wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 on akurat wystaje ponad wodę ,na razie musi wytrzymać , lud woła "chcemy jeść " :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 on akurat wystaje ponad wodęNo tak, wiem, ale temperaturę łapie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Witam od i cała filozofia , Bardzo podoba mi się Twoje podejście do tematu . Nauka nie poszła w las . Poczytałeś i w bardzo prosty sposób doszedłeś do bardzo ładnego i zapewne smacznego wyrobu . Markety już mają następnego klienta mniej jeżeli chodzi o wyroby mięsne , a może w przyszłości będą jeszcze inne . Zdrowe jedzonko i rodzinka zadowolona , to jest to :!: :smile: Pozdrawiam i gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 do wiosny myślę że wytrzyma ,póżniej będzie wędzarka to i inne wyroby na stole zagoszczą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Kiedyś kupiłem taką samą puszkę i trzymam w niej granulat chmielu. Bałem sie tego dekielka z tworzywa, że popłynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 podczas parzenia w prawie wrzątku nie stracił swoich właściwości to znaczy plastyczności ,cały czas ta sama struktura , tym bardziej że od środka cały czas działała na niego sprężyna ,myślę że do wiosny wytrzyma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Wytrzyma, czy nie, brawo za pomysł :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Zobacz paolodoro jak twój pomysł szybko załapał. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=556060482 :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolodoro Posted February 15, 2009 Author Report Share Posted February 15, 2009 kurde faktycznie ,a czemu nie ma prowizji od sprzedaży ???chyba dlatego że to nowość :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lysy Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Zobacz paolodoro jak twój pomysł szybko załapał.A woreczki pewnie śniadaniowe ! :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Pewno że śniadaniowe.Wciskają bele co bo się na tym nie znają :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oli Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Witam,używałem kiedyś takowego patentu, chyba nawet dokładnie takiej samej puszki.Dekielek nie "popłynął" ale za którymś razem pękł i tyle z niego było.Lepsze są te z dekielkiem szklanym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Wiatam, wczoraj sąsiad dostał aluminiowy szynkowar (nieużywany) produkcji czechosłowackiej, czy ktoś miał jakieś doświadczenia z aluminiowym szynkowarem i czy można wsad do niego wkładac bez folii?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Szynkowar jak szynkowar ale woreczek musi być tylko nie śniadaniowy.Bo to co wciskają ludziom na allegro to ......szkoda gadać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Witam Jak włożysz bez folii będziesz miał kłopoty z wyjęciem wsadu . pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Dzięki wielkiePozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Jeszcze dla pewności, możesz do szynkowaru (przed włożeniem wsadu) wsadzić dwie tasiemki, tak, by się na spodzie skrzyżowały, a ich końce wystawały poza wierzch urządzenia. Pozwoli to na całkiem bezpieczne wyjęcie wsadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommak Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Oki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 pojemnik do przechowywania żywności ze stali nierdzewnej Mam tylko jedno pytanie, czy aby taki pojemnik jest tańszy od oryginalnego szynkowara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anik Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Ja mam szynkowar zrobiny z puszki z nierdzewki kupinej w IKEA i cenowo wydzedl duzo tanszy niz oryginalny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Używam, dwóch szynkowarów. Zawsze wg zasad, które znalazłem na tym forum. Szynkowar ze stali nierdzewnej - folia nie potrzebna; szynkowar aluminiowy - folia niezbędna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts