100krotka Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 co to są mięsa drobne? niby znalazłam taką definicję : "mięso drobne" oznacza małe kawałki mięsa uznane za nadające się do spożycia przez ludzi, które powstają wyłącznie w wyniku wykrawania i które otrzymuje się przy odkostnianiu tusz i/lub rozbiorze mięsa;, ale ni bardzo wiem o co chodzi :blush: co gorsza muszę na ten temat napisac "referat "na 40 str. z szczególnym naciskiem na klasyfikację i selekcję :devil: stąd wielka prośba wytłumaczcie to laikowi bym wiedziała z czym to się je :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 co to są mięsa drobne? niby znalazłam taką definicję Gdzie zamieszczona jest informacja? Podaj link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Witam.Wejdź na nasza stronę główną www.wedlinydomowe.pl i tam na beleczkasz szukaj: Dla początkujących oraz Mięso.Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
100krotka Posted March 3, 2009 Author Report Share Posted March 3, 2009 Maxell, witam! pytałam się o mięsa drobne stąd mam pytanie czy dobrze znalazłam: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2837 jestem w tym troszkę bardziej niż zielona. :blush: jeszcze jedno pytanie gdzie mogłabm znaleźć trochę literatury na temat mięs drobnych? bo jak na razie mam tylko olszewskiego i trochę pezackiego i maciejewskiego.nie mam pojęcia gdzie dalej tego szukać :???: zabrnełam w ślepy zaułek :devil: będę bardzo wdzięczna za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Mięsa drobne, to mięsa które przygotowujemy do peklowania głównie suchego na kiełbasy i inne wyroby wędliniarskie. Mięsa mogą być krojone celowo lub pochodzić z obrabiania elemntów na wędzonki (ścinki i okrawki).Wszystko znajdziesz czytając Akademię Dziadka pod beleczką Dla początkujących (ta z zielonym listkiem).Nie będa Ci potrzebne jakiekolwiek książki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 bo jak na razie mam tylko olszewskiego i trochę pezackiego i maciejewskiego. 100 krotka ,kogo ty czytasz zapamiętaj ANDRZEJ PIĄTEK tego się trzymaj najlepszy " człowiek" od mięsa . W Akademii Dziadka też dużo znajdziesz i się tak nie wstydż ,tu większość z Nas ma kolor Marsjan :wink: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luciola5 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 100krotko nie ma co się wstydzić, :blush:Ja też jestem tu od niedawna. Mistrzowie tej stronki są bardzo cierpliwi i wszystko nam zielonym pięknie tłumaczą . :grin: Czytaj Akademie Dziadka tam bardzo dużo się dowiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts