Maxell Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Plany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Plany Czyje plany, moje... czy szkoły? Jeśli moje, to mam zamiar zrobić wreszcie kaszankę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 mam zamiar zrobić wreszcie kaszankę.To jeszcze nie gotowa :shock: Ty nie gadaj, Radzio, Ty rób :grin: :grin: :grin: a ja urodzić w sierpniu wnuka, lub wnuczkę :grin:Ty nie gadaj, fentel, Ty rób :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Witam Jeśli moje, to mam zamiar zrobić wreszcie kaszankę. No to do dzieła , jutro bicie świnki a kaszankę robię w poniedziałek . I ja też pierwszy raz - pierwszy raz całość na kaszy gryczanej . Mam już winnego jak źle zrobię , będzie to szkoła :lol: bo mnie do tego zmobilizowała :grin: . Radzio , w dwójkę będzie raźniej . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 No to ja trochę zmienię temat w oczekiwaniu na "rozdziewiczenie" szynkowarki Papcia którą wygrałem na licytacji :grin: (wypełnienie już się pekluje ) postanowiłem za namową małżonki upiec coś również po raz pierwszy http://img141.imageshack.us/img141/5557/30360745.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Super buła Ci wyszła!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Arti, paczka poszła następnego dnia to jest 04.03.09 o godz 9 rano i nawet miałem problem jaką ją nadać. Nadałem jako priorytetowa i to jest chyba błąd! Do Tych to na piechotę powinna już dojść! Masa pakunku to 0.62kg to tego nawet nie wiedziałem, że taka lekka. Masz oryginał łącznie z oryginalną kartą gwarancyjną na której są jeszcze trzy czeskie przepisy. Dobrych wyrobów!Smacznego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Drogi Papciu przesyłka doszła już 05.03.2009 także serdeczne dziękijak ją zobaczyłem następnego dnia zakupiłem łopatkę i ... dalej w tangoboje się co z tego wyjdzie :blush: a tak na marginesie czy potrzebna jest osłonka, folia spożywcza czy można bez? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ja pomimo ,że mam jedną szynkowarkę z nierdzewki to i tak pakuję w osłonkę barierową. Ale różnie to jest praktykowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Można i bez, ale jest potem problem z wyjęciem wkładu. Można też dać tasiemki na krzyż by potem ciągnąc za nie wyjąć wkład. On ma tendencję do przyklejenia się Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawca Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 chudziak widziałaś to:http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3025&postdays=0&postorder=asc&start=75 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Moje gratulację :lol: Cieszę się ,że Cię zainspirowałam .Ja wyroby drobiowe szynkowarowe robię z samych filetów kurczaczych lub indyczych ,nie bawię się z całym kurakiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A oto "skutki" bycia w SDM (mój pierwszy raz) http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3025&postdays=0&postorder=asc&start=75 http://img514.imageshack.us/img514/5913/szynkowar2.th.jpg normalnie duma mnie rozpiera :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Arti, Moje gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 No i pierwsze koty za płoty :-) To już masz etacik domowy zapewniony ;-) Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Bagno, Papla to po dużej części Wasza zasługa wielkie dzięki to może jednak nie będzie słomiany zapał :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A ja zostałem zainspirowany opisem na forum i mam zamiar zrobić to:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1024lub to:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 A swoją drogą następny wkład do szynkowara już się pekluje :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 wygląda cudnie, ale ja pokornie na razie szynkowar :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Arti - wygląda smakowicie :!: :!: :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 No i co? Warto jechać do szkoły? No pewnie, że warto :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Gratuluję! Najgorzej to zacząć! to już wpadłeś na amen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 No i co? Warto jechać do szkoły? No pewnie, że warto :lol: :lol: :lol:pewnie, że warto dlatego zapisałem się na VI a tak przy okazji wielkie dzięki za "szkolne" podpowiedzi wszystkich ludzi dobrej woli pozdrawiam Was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Arti, Ty wzorem Brojlerka zapisz się na dwa turnusy od razu. Na IIIb są jeszcze miejsca. To "pogłębia" wiedzę, szczególnie tę czytaną. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Arti, Ty wzorem Brojlerka zapisz się na dwa turnusy od razu. Na IIIb są jeszcze miejsca. To "pogłębia" wiedzę, szczególnie tę czytaną. :grin: i Ty przeciwko mnie Brutusie? :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Czytając o wyczynach innych, sam nabrałem ochoty by coś popełnić. Ruszam więc dziś w rodzinne strony. Planuje popełnić kaszaneczkę oraz pasztetową, a może coś jeszcze... :grin: :grin: :grin: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.