Tomuś Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Zwracam się z prośbą do Naszych najmłodszych stażem zadymiaczy ,wielu z Was idzie na skróty, nie zadajecie sobie trudu :wink: aby interesujący was temat poszukać przy pomocy funkcji SZUKAJ ,dlatego wielokrotnie pytania się dublują . Nasi moderatorzy starają sie aby Was usatyswakcjionować szukają i "wrzucają " Wam tematy a Oni mają wiele innej "roboty". Dlatego jak mawiał klasyk "NIe idżcie tą drogą " :wink: :grin: ,troszkę samodzielności i odrobinę chęci. Chcę z dużą mocą podkreślić ,że Nas Wędzarniczą Brać cieszy napływ" młodej krwi " :wink:i nie jestem czepialski :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Tomuś, to musiałby być taki baner chyba na samym początku, bo już był podobny temathttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2802i niewiele to dało..... A jak to pisałem, to sam początkujący byłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 To prośba do amina niech podepnie temat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Tomuś, poczatkujący zadymiacz to często również początkujący forumowicz. Dla nas forum jest znane, oswojone, a i tak nieraz trudno coś znaleźć szczególnie, jak nam na czymś bardzo zależy :grin: Obawiam się, że nikt nie rozpocznie studiowania forum od "Prośby do początkujących zadymiaczy" :grin: a od razu rzuci się do działu np. "Kiełbasy", bo on zaplanował, że zrobi ją na urodziny żony. Proponuję w tym temacie dwie rzeczy: - Pierwsza, to automatyczny komunikat typu: zanim zapytasz, skorzystaj z funkcji szukaj, może wyświetlany po zalogowaniu lub/i przy zakładaniu nowego tematu - Druga, udzielanie w miarę wolnego czasu konkretnych odpowiedzi związanych z zapytaniem (zawsze też można krótko napisać, że tematu należy poszukać przez funkcję szukaj) Obawiam się jednak, że nie przyniesie to zamierzonych efektów a w najbliższym czasie raczej przybędzie nam Pytaczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 E Aniu masz rację ja też jestem początkującym zadymiarzem i choć przeczytałem sporo na forum to i tak ciężko mi cokolwiek znaleźć. Bo w poście o kiełbasach znajdują sie też przepisy na inne wyroby lub porady bo ,ktoś robił kiełbasę, szynki, ryby ,dodał to do jednego postu. J na to niema rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Już problem jest rozwiązany.Jak widać pod każdym tematem z grupy technologicznej jest podtemat, gdzie autorzy przepisów wrzucą swe przepisy i receptury na poszczegóolne asortymenty. Uporządkuje to pewnie sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusiek Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukaniaModeratorzy znają wszystko na pamięć i oni bez wyszukiwarki wiedzą gdzie co jest więc dla nich to parę sekund dla innych wiecznośćA jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt , iż przepis zaproponowany przez admina jest raczej dobrym przepisem- wyszukany samemu niekoniecznie. Ja zawsze szukam ale jak bezskutecznie albo nietrafnie to ręce opadają i zadaje pytanieTak prościej i szybciej Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej. Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukaniaA co konkretnie w wyszukiwarce Ci nie odpowiada? Bo moim zdaniem jest to jedna z lepszych wyszukiwarek jakie znajdują się w różnych skryptach for dyskusyjnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fentel Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukania.. dziwne ... wpisując np. " Kindziuk " mam momentalnie wszystkie informacje Strusiek ! " Samo " to się tylko " grzmi i błyska " :wink: Proponuję włożyć trochę chęci , a wyszukiwarka stanie się dla Ciebie przyjazną :grin: pozdrawiam niezmiernie serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.Pawle, przeczytaj proszę dokładnie instrukcje po lewej stronie, zanim wpiszesz to, czego szukasz. Zrobiłam próbę wyszukania jednego postu, w którym podałam przepis na kluski śląskie. Zatem wpisałam hasło: kluski śląskie, następnie w "wyszukaj" zaznaczyłam: wszystkie słowa i w autor: podałam swój nick EAnna. Jeszcze należy podać sposób wyświetlenia wyników; w postaci całych tematów lub postow. Wybrałam posty. Wyszukiwarka podała ten jeden, jedyny post, na którym mi zależało. W przypadku większej ilości wyników słowa kluczowe wyświetlane są w kolorze pomarańczowym, co ułatwia ich wyszukanie. Zachęcam Cię do poeksperymentowania w warunkach luzu czasowego, co przyda się w momentach wyszukiwania "na gwałt" :grin: Jeżeli coś Ci nie wyjdzie w wyszukiwaniu to napisz w tym miejscu co robiłeś krok po kroku a ja postram się naprowadzić cię na optymalną ścieżkę wyszukiwania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 witam wszystkich i mam pytanie chcialem wkoncu uwedzic szynki z wedzarnia sie uporalem teras musze peklowac i nastepny problem mam peklosol i 2 kilogramowa szynke jakie proporcje i przyprawy kto mi pomoze??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Tu automatyczna wyszukiwarka... Tony ...jeśli chodzi o proces peklowania to pomocna w tym, będzie na pewno Tabela Dziadka.. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1327 ...no a co do"wariacji" przyprawowo-smakowych Możesz pokusić się i kliknąć w ten link. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=23 *Dziękujemy Serdecznie za skorzystanie z usług Naszej wyszukiwarki , mając nadzieje iż, spełniła ona Państwa wymagania dotyczące poszukiwanego tematu oraz że tamaty podanych przez Nas linków w pełni usatysfakcjonują Państwa w kwestii merytorycznej rozwiązania zaistniałego problemu. Korzystanie z usług tej wyszukiwarki jest oczywiście zupełnie bezpłatne, chodzi bowiem o to, aby zaoszczędzić Państwa jakże drogocenny czas, abyście Mogli spokojnie przeglądać mniej frapujące Was tematy , jak np. ten podany na samym dole tego postu...Pozdrawiam... Jeśli nie jesteś zadowolony z Naszych Usług, naciśnij jeden... http://w67.wrzuta.pl/audio/98BrfrfE3Lm/kochany_automat * :smile: :grin: :grin: :grin: :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Dzieki Pepper za pomoc ale jesli chodzi o tabele Dziadka to jesli dobrze rozumie trzeba robic nastzyki a ja niemam jak wiec chyba jakos inaczej??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Tony - myślę, że w aptece jak poprosisz o eine Spritze (?) i do tego najgrubszą igłę i ten komplecik Ci powinien wystarczyć . Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Tony ...und nachher( potem) , Wasser mit PekloSalz zusammen (razem) do tej Szprycy wlać i w Szinken belastung(ładować)... i musi będzie gut :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkof Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Tony, możesz peklować również bez nastrzyku. Kwestia jak długo masz zamiar peklować te szyneczkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AREK76AREK Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Witam serdecznie.Mam pytanie uwędziłem szynki wg zaleceń forumowiczów,sparzona,wygląda bardzo dobrze,woda po parzeniu czysta o kolorze słomkowym,a smak szynki bardzo intensywny aż za bardzo i dlaczego?Podam jeszcze,że wędziłem trzy godziny na drewnie owocowym (śliwka). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Pokaż fotki.Może to tylko przyzwyczajenie smakowe po wędlinkach sklepowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi kaz79 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 A może kolega AREK wędził zbyt intensywnie dymem? A co do śliwki to nie mam doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkof Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Chyba dlatego że to swojska szynka.Domowa i świeża.W marketach takich nie sprzedają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 A co do śliwki to nie mam doświadczenia Bardzo dobra do wędzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy1234 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Pomocy - Mam szynke gotowa dowedzenia lecz nie wiem jaka temperature musi osiagnac zeby byla gotowa do jedzenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrykos62 Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Około 70-72 stopnie celsjusza wewnątrz najgrubszego miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackOnion Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Niepatrzmy na pisownie bo wielu z nas popelnia bledy piszac szybko tlustymi recami :grin: Pozdrawiam Wiesz, ale "zła" gramatyka psuje smak kiełbasy! :lol: To potrafi "stanąć w gardle" niejednej osobie. :wink: W końcu istnieje pogląd, ze po gramatyce można ocenić inteligencje! :grin: :clap: :clap: :clap: Też wyznaję taki pogląd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 Około 70-72 stopnie celsjusza wewnątrz najgrubszego miejsca Raczej 68-70 C :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.