Jump to content

Prośba do początkujących zadymiaczy !


Tomuś

Recommended Posts

Zwracam się z prośbą do Naszych najmłodszych stażem zadymiaczy ,wielu z Was idzie na skróty, nie zadajecie sobie trudu :wink: aby interesujący was temat poszukać przy pomocy funkcji SZUKAJ ,dlatego wielokrotnie pytania się dublują .

Nasi moderatorzy starają sie aby Was usatyswakcjionować szukają i "wrzucają " Wam tematy a Oni mają wiele innej "roboty".

Dlatego jak mawiał klasyk "NIe idżcie tą drogą " :wink: :grin: ,troszkę samodzielności i odrobinę chęci.

Chcę z dużą mocą podkreślić ,że Nas Wędzarniczą Brać cieszy napływ" młodej krwi " :wink:i nie jestem czepialski :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tomuś,

poczatkujący zadymiacz to często również początkujący forumowicz. Dla nas forum jest znane, oswojone, a i tak nieraz trudno coś znaleźć szczególnie, jak nam na czymś bardzo zależy :grin:

Obawiam się, że nikt nie rozpocznie studiowania forum od "Prośby do początkujących zadymiaczy" :grin: a od razu rzuci się do działu np. "Kiełbasy", bo on zaplanował, że zrobi ją na urodziny żony.

Proponuję w tym temacie dwie rzeczy:

- Pierwsza, to automatyczny komunikat typu: zanim zapytasz, skorzystaj z funkcji szukaj, może wyświetlany po zalogowaniu lub/i przy zakładaniu nowego tematu

- Druga, udzielanie w miarę wolnego czasu konkretnych odpowiedzi związanych z zapytaniem (zawsze też można krótko napisać, że tematu należy poszukać przez funkcję szukaj)

Obawiam się jednak, że nie przyniesie to zamierzonych efektów a w najbliższym czasie raczej przybędzie nam Pytaczy

Link to comment
Share on other sites

E Aniu masz rację ja też jestem początkującym zadymiarzem i choć przeczytałem sporo na forum to i tak ciężko mi cokolwiek znaleźć. Bo w poście o kiełbasach znajdują sie też przepisy na inne wyroby lub porady bo ,ktoś robił kiełbasę, szynki, ryby ,dodał to do jednego postu. J na to niema rady.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.

Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukania

Moderatorzy znają wszystko na pamięć i oni bez wyszukiwarki wiedzą gdzie co jest więc dla nich to parę sekund dla innych wieczność

A jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt , iż przepis zaproponowany przez admina jest raczej dobrym przepisem- wyszukany samemu niekoniecznie.

 

 

Ja zawsze szukam ale jak bezskutecznie albo nietrafnie to ręce opadają i zadaje pytanie

Tak prościej i szybciej

 

 

Pozdrawiam

 

 

Paweł

Link to comment
Share on other sites

Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.

Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukania

A co konkretnie w wyszukiwarce Ci nie odpowiada? Bo moim zdaniem jest to jedna z lepszych wyszukiwarek jakie znajdują się w różnych skryptach for dyskusyjnych.
Link to comment
Share on other sites

Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukania

.. dziwne ... :cry:

wpisując np. " Kindziuk " mam momentalnie wszystkie informacje :cool:

Strusiek !

" Samo " to się tylko " grzmi i błyska " :wink:

Proponuję włożyć trochę chęci , a wyszukiwarka stanie się dla Ciebie przyjazną :grin:

pozdrawiam niezmiernie serdecznie

Link to comment
Share on other sites

umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.

Pawle,

przeczytaj proszę dokładnie instrukcje po lewej stronie, zanim wpiszesz to, czego szukasz.

Zrobiłam próbę wyszukania jednego postu, w którym podałam przepis na kluski śląskie. Zatem wpisałam hasło: kluski śląskie, następnie w "wyszukaj" zaznaczyłam: wszystkie słowa i w autor: podałam swój nick EAnna. Jeszcze należy podać sposób wyświetlenia wyników; w postaci całych tematów lub postow. Wybrałam posty. Wyszukiwarka podała ten jeden, jedyny post, na którym mi zależało. W przypadku większej ilości wyników słowa kluczowe wyświetlane są w kolorze pomarańczowym, co ułatwia ich wyszukanie.

Zachęcam Cię do poeksperymentowania w warunkach luzu czasowego, co przyda się w momentach wyszukiwania "na gwałt" :grin:

Jeżeli coś Ci nie wyjdzie w wyszukiwaniu to napisz w tym miejscu co robiłeś krok po kroku a ja postram się naprowadzić cię na optymalną ścieżkę wyszukiwania.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
witam wszystkich i mam pytanie chcialem wkoncu uwedzic szynki z wedzarnia sie uporalem teras musze peklowac i nastepny problem mam peklosol i 2 kilogramowa szynke jakie proporcje i przyprawy kto mi pomoze???
Link to comment
Share on other sites

Tu automatyczna wyszukiwarka... Tony

...jeśli chodzi o proces peklowania to pomocna w tym, będzie na pewno Tabela Dziadka..

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1327

...no a co do"wariacji" przyprawowo-smakowych Możesz pokusić się i kliknąć w ten link.

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=23

 

*Dziękujemy Serdecznie za skorzystanie z usług Naszej wyszukiwarki , mając nadzieje iż, spełniła ona Państwa wymagania dotyczące poszukiwanego tematu oraz że tamaty podanych przez Nas linków w pełni usatysfakcjonują Państwa w kwestii merytorycznej rozwiązania zaistniałego problemu. Korzystanie z usług tej wyszukiwarki jest oczywiście zupełnie bezpłatne, chodzi bowiem o to, aby zaoszczędzić Państwa jakże drogocenny czas, abyście Mogli spokojnie przeglądać mniej frapujące Was tematy , jak np. ten podany na samym dole tego postu...Pozdrawiam... Jeśli nie jesteś zadowolony z Naszych Usług, naciśnij jeden... http://w67.wrzuta.pl/audio/98BrfrfE3Lm/kochany_automat *

 

 

 

:smile: :grin: :grin: :grin: :grin:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Witam serdecznie.Mam pytanie uwędziłem szynki wg zaleceń forumowiczów,sparzona,wygląda bardzo dobrze,woda po parzeniu czysta o kolorze słomkowym,a smak szynki bardzo intensywny aż za bardzo i dlaczego?Podam jeszcze,że wędziłem trzy godziny na drewnie owocowym (śliwka).
Link to comment
Share on other sites

Niepatrzmy na pisownie bo wielu z nas popelnia bledy piszac szybko tlustymi recami :grin:

Pozdrawiam

Wiesz, ale "zła" gramatyka psuje smak kiełbasy! :lol:

 

To potrafi "stanąć w gardle" niejednej osobie. :wink:

 

W końcu istnieje pogląd, ze po gramatyce można ocenić inteligencje! :grin:

:clap: :clap: :clap:

Też wyznaję taki pogląd :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...