Jump to content

Tutaj możesz pochwalić się wynikami nabytych umiejętności


Recommended Posts

W tym temacie chwalcie się swymi osiągnięciami w zakresie domowej produkcji wędliniarskiej na podstawie własnych doświadczeń wspartych wiadomościami z forum i stronki oraz wiedzą wyniesioną ze Szkoły Domowego Masarstwa.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous
No to muszę napisać tak: Ja praktycznie wszystkie wiadomości czerpię z forum albo ze stronki :o I jak do tej pory udało mi się zrobić wiele rzeczy. Wszystkie przepisy analizuję bardzo uważnie, modyfikuję pod swój smak, np. z trzech przepisów robię jeden, i zawsze wychodzi. A forum i strona są nieocenioną pomocą.
Link to comment
Share on other sites

Ja na stronie szukam opisów wad i popełnionych błędów w czasie wyrobu wędlin, które czasem popełniam z pośpiechu, zapomnienia lub innych przyczyn. Przepisy mam swoje i ciągle coś kombinuję czytując oczywiście wcześniej co i jak robią inni użytkownicy, co często daje mi świadomość co można spaprać w toku wytwarzania lub co można zmienić na lepsze. :grin:
Link to comment
Share on other sites

moja wiedza wyniesiona z kursu pozwolila mi na domowa produkcje: szyneczki z koscia kaszanki salcesonu i sila rozpedu upieklam karczek oraz schabik ale z wlasnego pomyslu mianowicie upieklam w miodzie. Rewelacja absolutna. Musialam sobie zycie oslodzic bo wrocilo przeziebienie. :blush:
Link to comment
Share on other sites

Chociaż zarejestrowałem się w styczniu tego roku, to od ponad 2 lat goszczę na stronie i

muszę przyznać, że znalazłem tu wiele ciekawych pomysłów i rozwiazań których na próżno można szukać gdzie indziej. Np. w mojej wędzarni, będę w tym roku montował szybry o których nie pomyślałem jak murowałem ją 10 lat temu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Witam

 

"ZYLC" czyli rolada schabowa w/g przepisu z II turnusie SDM w moim wykonaniu

Tadzio , zbliża się pora śniadaniowa , poproszę porcyjkę ale grubszą bo ja bez chlebka . :lol: SUPER :!: :!: :!:

 

Pozdrawiam

 

P.S. Do popicia później tak pod wieczór :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Kochani zbliża się okres ,w którym wykonujemy w różnym czasie /w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej,nie wiem jak na Śląsku Cieszyńskim ?/ dużo różnych specjałów , myślę ,że mogli by autorzy przypomnieć przepisy a przy okazji pochwalic się /nigdy za wiele lukierku :wink: /, właśnie taki zylc , korona schabowa, "tort" szynkowy ./

Może i inne ,które akurat teraz nie przyszły mnie do głowy :blush:

Link to comment
Share on other sites

w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej

Tomuś to Święta Bożego Narodzenia. Na Wielkanoc to i bywa że prawie miesiąc później bo to świeto ruchome, uzaleznione od pierwszej pełni wiosennej. Ale w tym roku chyba faktycznie wypada dwa tygodnie.

Link to comment
Share on other sites

No i mój pierwszy salcesonik zrobiony...Z drżeniem rąk biorę sie za krojenie-ooo nieżle wygląda(sobie myśle),no to ciach pierwszy plasterek-pycha!Ale ciut zamiękki.Znaczy że za długo parzyłam składniki.Nic to ,ważne że nam smakuje . A najważniejsze że sama zrobiłam :grin:

Fotka nie jest pierwszej jakości bo robiona telefonem.

 

[/uR

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...