Jump to content

NASTRZYKIWARKI 1 IGŁOWE 3L,5L,10L [SOCZYSTE SZYNKI]

SZCZEPAN

Recommended Posts

Mam złe przeczucia, że te nasze żarty, za kilka lat mogą stać się smutną rzeczywistością.

Człowiek zje wszystko a chemicy i genetycy przecież nie próżnują.

Gdybyśmy masarzowi z XVIII wieku, robiącego cudeńka opisane przez ChefPaula pokazali współczesny, nowoczesny zakład masarski, to by się za głowę złapał. A gdyby skosztował wyrobów to by się pewnie porzygał.

Dymek - Z nastrzykiwaniem elementów na wędzonki do peklowania w naszej domowej produkcji jest tak, że mieso przyjmie solanki tyle ile może reszta z niego ucieknie chociaż by w nią strzykał i 5 l, narobi sie tylko dużo dziurek od igły , efekt z tego taki że szybciej się przepekluje, a soczystość bedzie zależna od jakości mięsa i od dalszej obróbki cieplnej.

Co innego jest w produkcji wielkoprzemyslowej gdzie do solanek dodawana jest chemia i w ruch idą specjalistuczne maszyny nastrzykujące i masownice. Córka stwierdziła że np. moja szynka jest mniej soczysta niż ta z sklepu .Musialem jej tłumaczyć że moja szynka to naturalny mięsień zapeklowany , uwędzony i uparzony bardzo zdrowy i nigdy szynka nie będzie taka jak ta z chemią bo to jest wodnistość a nie soczystość. Pozdrawiam

Dymek, a wiesz, że za 20 lat na ekranie wbudowanym w lodówkę dotkniesz ikony z rysunkiem świnki, potem rozwinie się menu z 40 gatunkami wyrobów, podasz żądaną wagę, np. 5 dkg, grubość plasterków np. 1mm, lodówka zabuczy, lekko zadrży i na podajniku holograficzny projektor wyświetli piękną, różową wirtualizację tego baleroniku, wysyłając jednocześnie do Twojego mózgu informację o smaku, zapachu i stopniu zaspokojenia uczucia głodu.

Bill G. już o tym myśli :grin: :grin: :grin:

• 1 month later...
:cool: Te cyfry to pojemnisc zbiorników do których nalewamy solanke,a szynki nastrzykujemy tylko wedł własnego uznania.Moje nastrzykiwarki różnią sie tym ze naciskasz pistolat z igłą i samoczynnie nastrzykuje baz zadnego wysiłku.

• 4 months later...
Guest Anonymous
@ Smoczy Smok jeżeli chcesz to mogę Ci kupić strzykawkę o pojemności 100 ml i igłę do nastrzyku, będę w sobotę na targu w Łochowie, a tam mają pełny wybór asortymentu. pozdrawiam

• 2 weeks later...