Guest Anonymous Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Znalazłem dziś coś takiegohttp://www.gama2000.pl/product/9/723A drugi raz znalazłem też dziś w Tesco, tyle że drewniany, w cenie 9,98 zł.Czy to można wykorzystać jako zamiennik tłuczka do mięsa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Wolę używać tłuczka do mięsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Wolę używać tłuczka do mięsa.Ja do tej pory też używam tylko tłuczka, ale zastanawiam się, co takie urządzenie zmienia w procesie technologicznym? Bo jeszcze jest też takie coś: http://kielbasydomowe.pl/zmiekczacz-miesa-p-13.html No i co jest najlepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 O tym ostatnim wiele już było na forum.Proponuję jednak stary, sprawdzony tłuczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Jak byłem w sklepie, miałem ochotę kupić ten wałek, ale pomyślałem sobie:Ileś tam lat tłukę mięso tłuczkiem, no to najpierw zapytam :lol: Nie kupiłem i nie kupię. Zostaję przy tradycyjnym tłuczku.Dzięki za odpowiedzi :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Jak byłem w sklepie, miałem ochotę kupić ten wałek, ale pomyślałem sobie: Ileś tam lat tłukę mięso tłuczkiem, no to najpierw zapytam :lol: Nie kupiłem i nie kupię. Zostaję przy tradycyjnym tłuczku. Dzięki za odpowiedzi :lol:Jak masz nerwową Żonę to masz rację zwykłym wałkiem będzie mniej bolało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 zwykłym wałkiem będzie mniej bolało.Nie ukrywam, że o tym też pomyślałem :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Szykowałem "towar "na kiełbasę szlachty i całe 6 kg potraktowałem starym sprawdzonym w bojach tłuczkiem , a było tych kawałków mnóstwo, rozklepałem je na "mikado" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts