Guest Anonymous Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Witam Bardzo proszę o wasze opinie co do tego produktu. Jestem początkującym smokerem a tak naprawde chcę zacząc bo juz nie możemy ciągle jesć tego badziewia z sklepów. Bardzo proszę o pomoc i opinnie. Jak dla mnie wygląda profesjonalnie pytanie czy warto.??? LInk do Allegro:http://www.allegro.pl/item593418384_wedzarnia_wedzarka.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Moim zdaniem nie warto - za te pieniążki wykonasz samodzielnie lepiej działająca wędzarnię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Rozumiem. Wiem że projektów jest wiele na forum czy jednak mógłbym prosić o podanie jakiegoś prostego rozwiązania nie jestem zbyt techniczny.A moze jest któś z okolic łodzi kto mogłby mi pomóc zbudować nie koniecznie za darmo.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 za te pieniążki wykonasz samodzielnie lepiej działającaZgadzam się całkowicie, za 800 zł można zbudować naprawdę dobrą drewnianą wędzarnię z odpowiednio długim kanałem dymowym. Wędzarnia z Allegro to praktycznie nic innego jak wędzarnia z beczki :wink: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 A może poczytaj tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2458 i najlepiej skorzystaj z opcji szukaj , poczytaj, zastanów się jaka z grubsza ma być drewniana czy murowana itd a potem zadaj bardziej konkretne pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helixwroclaw2005 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Odpowiem tak jak moi poprzednicy: nie warto a jedyne co warto, to postawić coś własnego pomysłu (podpatrzonego na forum) :grin: Jeżeli w ogóle nie zależy Ci na pieniądzach i nie masz czasu na konstruowanie własnej wędzarni to OK. Tylko wtedy też nie będziesz miał czasu na: zakupy, przygotowanie mięsa, peklowanie, wędzenie itd. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Jeśli mogę wtrącić się w tą dyskusje to od tego trzeba zacząć że: 1.czy wędzarnia ma służyć tylko jako wędzarnia 2. czy ma służyć jak wyżej ale jeszcze ma być ozdobą np: podwórka 3. ile kasy chcemy w nią zainwestować a podstawą jest punkt trzeci, bo w prostej wędzarni prawidłowo zbudowanej za nie wielką kasę można z powodzeniem robić super wędzonki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Jak masz działke to postaw sobie murowaną lub drewnianą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 A tu masz przykład: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67444bcf699ab010.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Nie spiesz się z decyzją. Ja przez całą zimę planowałem budowę na działce poważnej wędzarni- grilla- pieca chlebowego. Niestety zima nie chce odpuścić. Idą święta i wyliczyłem że tymczasowa wędzarnia( drewniana ) to wydatek 150-200 pln , i możliwość wykorzystania materiału przy budowie planowanej wędzarni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts