jaktob77 Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 witam wszystkich serdecznie - to moj pierwszy post i od razu prosba.. od dluzszego czasu sie zastanawiam - co zrobic aby w lodowce kazda rzecz nie pachniala kielbasa.. jak ja przechowywac na polkach? w czym ja zamknac? sery to wiem.. warzywa to wiem.. ale zostalem nauczony iz kielbasa - np. taka na grilla musi lezec luzem aby sie psula.. tak mnie wyedukowala mama w tym temacie ale teraz kiedy np. biore karton mleka i karton "pachnie" kielbasa to prosze mi uwierzyc odechciewa mi sie picia czy jedzenia czegokolwiek.. jakie macie na to sposoby? czy ktos sobie z tym poradzil? pomozcie prosze odwdziecze sie info na temat aut - bo o kuchni nie mam pojecia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Witam.Możesz zapakować w woreczki i przechowywać w próżni. Jesli to kiełbasa "swojska" to spokojnie umieść ją w pomieszczeniu przewiewnym i zacienionym (mozna zrobić taką osłonę ze starej firanki lub podobnego materiału i listewek przeciwko muchom) i delektuj się smakiem.Jeśli to kiełbasa surowa to możesz zamrozić i przed dalsza obróbka spokojnie rozmrażać. Ale po co, skoro robisz dla siebie. Rób po prostu w takich ilościach by zawsze jeśc świeże wyroby.Możesz także kupić gdzieś uzywaną lodówkę, dobrze ją umyć i umieścic w garażu lub komórce czy piwnicy z przeznaczniem tylko do przechowywania kiełbasy.Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktob77 Posted June 22, 2006 Author Report Share Posted June 22, 2006 dziekuje za odpwiedz.. ale.. u mnie jest tak ze prowadze dosc otwarty dom i czesto mam gosci.. musze miec ciut wiecej zapasow aby moc chocby zrobic grilla.. nie mam opcji na druga lodowke.. :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts