Jump to content

Świńska grypa

BonAir

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Po chorobie wściekłych krów, ptasiej grypie mamy teraz świńską grypę a właściwie to już nie mamy bo zmieniono nazwę na AH1N1.

Czy to prawdziwym powód do niepokoju czy tylko próba odwrócenia uwagi od kryzysu pokaże czas.

Mimo wszystko warto zachować podstawowe zasady higieny, lepiej dmuchać na zimne.

Co do mięsa to zagrożenia podobno nie ma pod warunkiem przekroczenia temperatury bodajże 72 C.

Fakt sama nazwa może spowodować mniejszy popyt na mięso wieprzowe, ale jeśli w panice zrobimy to co Egip może się okazać że za niedługo grillować będziemy kapustę.

Smutne

Guest Anonymous

Witam

No w usa tez panika , z tym ze ci amerykanie ktorzy zarazili sie bedac w meksyku sa leczeni z powodzeniem i dochodza do zdrowia , natomiast w meksyku zmarlo juz grubo ponad 100 osob , no wiec mozliwe ze klimat inny ale i organizmy latynosow sa bardziej wrazliwe na ten wirus , bo jak dotychczas w usa i europie nie bylo ofiar smiertelnych a zarazonych jest juz troche . W usa zmarla 24 miesieczna dziewczynka ale przyjechala ona z meksyku z rodzicami w odwiedziny do rodziny .

Co do miesa to mowia ze mozna smialo jesc .

HM ceny miesa tu jakby ciutke nizsze np . poledwice mozna dostac po 1.80 usd za funt (okolo pol kilo ) a byla po 1.99 usd , karkowke dzis kupilem w cenie 1.29 usd za funt a byla tez drozsza , takze bynajmniej jak narazie swinska grypa nie ma wplywu na ceny wieprzowiny bynajmniej w usa.

Dwie uwagi.

1. W Egipcie z powodu świńskiej grypy władze wydały nakaz wybicia wszystkich świń, a jest ich podobno 400tys. Dowcip polega na tym, że hodują je tylko Chrześcijanie. Decyzję oprotestowała ONZ, ale na proteście się skończyło.

2. W latach 70-tych w Ameryce była już "świńska grypa". Po pierwszej śmiertelnej ofierze zapadła decyzja o szczepieniach obowiązkowych. Bilans tamtej "epidemii" - 31 ofiar śmiertelnych. Jedna zmarła z powodu grypy, 30 z powodu powikłań po szczepieniach. Firmy farmaceutyczne zarobiły miliardy dolarów (ale ile tego nikt do końca nie wie). Przebitka na jednej szczepionce jest jak 1:1000. Koszt wytworzenia 5 centów, cena 50$.

I co tu jeszcze więcej dodawać :devil:

Ja czasami myślę, że to wszystko jest jakoś odgórnie sterowane!!!

Firmy farmaceutyczne to potęga a w różnych laboratoriach na ich zamówienie powstają choroby... mam nadzieję, że się mylę! A co jeśli nie?

Firmy farmaceutyczne to potęga a w różnych laboratoriach na ich zamówienie powstają choroby... mam nadzieję, że się mylę! A co jeśli nie?

Mam podobne spostrzeżenia ale nie w kierunku firm farmaceutycznych ale znacznie wyżej.

Jest kryzys ludzi za dużo.....dalej nie napiszę.

Radzio, uważaj bo z takimi tekstami możesz zostać uznany za oszołoma :wink:

A co do działalności firm farmaceutycznych.

Jest taki słynny lek (nazwy nie pamiętam). który PIS-owski wiceminister wpisał na listę leków refundowanych w ostatnim dniu pracy. W tej chwili lek ten wyleciał z tejże listy. I co? I jest tańszy 3 razy.

Jeżeli tak samo jest z innymi lekami ...

A jeszcze co do tamtego leku, to gdy był na liście pacjent płacił ok 65zł, a teraz płaci 70zł. Czyli cała refundacja szła na łapówki.

Radzio, jaki to ma być "kod żywienia"?

Polecam obejrzeć całość!

Radzio, uważaj bo z takimi tekstami możesz zostać uznany za oszołoma

Mogę być oszołomem... ważniejsze jest to żebym się mylił!

jeśli ktoś pozna prawdę i co gorsza chciałby podzielić się nią z innymi dziwnym trafem znika z tego świata.

Ważne stwierdzenie! Ludzie hodują trzodę, kury, pszczoły, jedwabniki... A kto hoduje ludzi?

P.s. Ok. Ok. już znikam!

Guest Anonymous

Radzio , bajki w tym youtube.

Dlaczego w meksyku umarlo tylu ludzi ?

Dlaczego w afryce umiera dziesiatki dzinnie z powodu , malari , cholery , grypy ?

Dlaczego nie chcecie jechac na wycieczke do krajow trzeciego swiata tylko wybieracie majorke ?

Gdyby ci szamani byli i tak leczyli i zyli w zgodzie z natura i tak by fajnie bylo to by tam nie bylo syfu , brudu i biedy - sprzedawali by te ziola na zachod i zyli w luksusach .

Poczytajcie o dzikich plemionach w amazonce czy gdzies zw kongo - malym dziecia wyrywaja zeby (kly ) by w razie malari siciskoszczeku nie mialy , zobaczcie ile kobieta tam rodzi a ile przezywa , wpieprzaja malpy i inna padline i zarazki roznosza , tam ludzie nie dozywaja 90 lat.

Dlaczego w krajach wysokoro rozwinietych srednia zycia jest duzo wyzsza niz w krajach 3 swiata - hm pewnie przez te koncerny farmaceutyczne .

Ludzie, czleki ,naukowcy niewiadomo skad w dzisiejszych czasach sa tak madrzy ze zglupieli do reszty

a bez zapalek czy zapalniczki ognia nieumia rozpalic a ze swinki chca chyba wola zrobic byle by kasa wpadla.

Tak czy inaczej jestesmy tylko uzytkownikami dzisiejszej technologii i uzywamy tego na codzien a w rzeczywistosci niepotrafimy nic w poruwnaniu z australopitkami czy innymi z przed tysiacami lat .

Jestesmy glupsi jak ludzie pierwotni ot cala prawda tylko myslimy ze jestesmy lepsi

niepotrafimy nic w poruwnaniu z australopitkami czy innymi z przed tysiacami lat .

Jestesmy glupsi jak ludzie pierwotni ot cala prawda tylko myslimy ze jestesmy lepsi

A czy Australopiteki , też były takie mądre :question: :rolleyes: :grin: Bo rozumiem, że te Australopitki (ich kobiety ? ) to już ustaliłeś na podstawie znanych Ci źródeł :rolleyes: :grin:

Pozdrawiam :wink:

Witam

Świńska grypa to jest kolejny sposób do sterowania ludźmi za pomocą mediów. Były, już inne znane wszystkim przypadki w minionym okresie i co? Na grypę nie tyle ludzi umiera na świecie i nie ma pandemii! A na panice ktoś zarobi kasę. My jesteśmy tylko owieczkami. Taki "matrix".

Pozdrawiam

Hm... Wydaje mi się, że podobnie jest z odkleszczowym zapaleniem mózgu. W swoim długim życiu miłośniczki grzybobrania, wyciągnęłąm ze swojej skóry dziesiątki (bliżej setki) kleszczy. Poza nieznacznym odczynem zapalnym wokół ukąszenia, nic mi się nie stało.

Co do szczepień p/grypowych też mam mieszane uczucia.

W mojej byłej już firmie finansowaliśmy pracownikom coroczne szczepienia. Osobiście raz z nich skorzystałam i zaraz po szczepieniu złapałam grypę. Przez następne 8 lat rezygnowałam z tego "dobrodziejstwa" i ani razu na grypę nie chorowałam. Dodam, że z racji wykonywanej pracy miałam kontakt z ponad 300 osobami. Mimo szczepień, statystyki zachorowań w okresach "grypowych" nie wykazywały niestety spadków absencji. Całe te szczepienia to był raczej bonus ze strony firmy wyłącznie o psychologicznym znaczeniu.

Radzio , bajki w tym youtube.

marcinct, obejrzałeś wszystkie 10 części tego filmu? Jeśli tak, to powinieneś sam sobie odpowiedzieć na zadane przez siebie pytania. To straszne co napiszę, ale myślę, że tak jak napisał andy, jesteśmy "hodowani" przez korporacje typu Monsanto. To oni zdecydują kiedy trzeba nas "zerwać" !!!

Jeszcze jeden materiał w tym temacie:

Obejrzyjcie cały!!!