BonAir Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Co na ten temat myślą Szanowni Forumowicze ?Czyżby pojawiła się szansa na znaczny spadek cen wieprzowiny ? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Jak połowę świń teraz wybiją to za 3 miesiące będzie brak wieprzowiny i ceny do góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Po chorobie wściekłych krów, ptasiej grypie mamy teraz świńską grypę a właściwie to już nie mamy bo zmieniono nazwę na AH1N1.Czy to prawdziwym powód do niepokoju czy tylko próba odwrócenia uwagi od kryzysu pokaże czas.Mimo wszystko warto zachować podstawowe zasady higieny, lepiej dmuchać na zimne. Co do mięsa to zagrożenia podobno nie ma pod warunkiem przekroczenia temperatury bodajże 72 C.Fakt sama nazwa może spowodować mniejszy popyt na mięso wieprzowe, ale jeśli w panice zrobimy to co Egip może się okazać że za niedługo grillować będziemy kapustę. Smutne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Witam No w usa tez panika , z tym ze ci amerykanie ktorzy zarazili sie bedac w meksyku sa leczeni z powodzeniem i dochodza do zdrowia , natomiast w meksyku zmarlo juz grubo ponad 100 osob , no wiec mozliwe ze klimat inny ale i organizmy latynosow sa bardziej wrazliwe na ten wirus , bo jak dotychczas w usa i europie nie bylo ofiar smiertelnych a zarazonych jest juz troche . W usa zmarla 24 miesieczna dziewczynka ale przyjechala ona z meksyku z rodzicami w odwiedziny do rodziny . Co do miesa to mowia ze mozna smialo jesc . HM ceny miesa tu jakby ciutke nizsze np . poledwice mozna dostac po 1.80 usd za funt (okolo pol kilo ) a byla po 1.99 usd , karkowke dzis kupilem w cenie 1.29 usd za funt a byla tez drozsza , takze bynajmniej jak narazie swinska grypa nie ma wplywu na ceny wieprzowiny bynajmniej w usa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Przed chwilą czytałem że źródłem grypy nie jest Meksyk ale Kalifornia w USAhttp://wiadomosci.onet.pl/1963228,12,item.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Dwie uwagi.1. W Egipcie z powodu świńskiej grypy władze wydały nakaz wybicia wszystkich świń, a jest ich podobno 400tys. Dowcip polega na tym, że hodują je tylko Chrześcijanie. Decyzję oprotestowała ONZ, ale na proteście się skończyło. 2. W latach 70-tych w Ameryce była już "świńska grypa". Po pierwszej śmiertelnej ofierze zapadła decyzja o szczepieniach obowiązkowych. Bilans tamtej "epidemii" - 31 ofiar śmiertelnych. Jedna zmarła z powodu grypy, 30 z powodu powikłań po szczepieniach. Firmy farmaceutyczne zarobiły miliardy dolarów (ale ile tego nikt do końca nie wie). Przebitka na jednej szczepionce jest jak 1:1000. Koszt wytworzenia 5 centów, cena 50$. I co tu jeszcze więcej dodawać :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 znajomy placil 120$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja czasami myślę, że to wszystko jest jakoś odgórnie sterowane!!! Firmy farmaceutyczne to potęga a w różnych laboratoriach na ich zamówienie powstają choroby... mam nadzieję, że się mylę! A co jeśli nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja czasami myślę, że to wszystko jest jakoś odgórnie sterowane!!! Firmy farmaceutyczne to potęga a w różnych laboratoriach na ich zamówienie powstają choroby... mam nadzieję, że się mylę! A co jeśli nie? Mam podobne spostrzeżenia ale nie w kierunku firm farmaceutycznych ale znacznie wyżej. Jest kryzys ludzi za dużo.....dalej nie napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Czyżby Codex Alimentarius? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Radzio, jaki to ma być "kod żywienia"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja czasami myślę, że to wszystko jest jakoś odgórnie sterowane!!!Radzio, uważaj bo z takimi tekstami możesz zostać uznany za oszołoma :wink: A co do działalności firm farmaceutycznych. Jest taki słynny lek (nazwy nie pamiętam). który PIS-owski wiceminister wpisał na listę leków refundowanych w ostatnim dniu pracy. W tej chwili lek ten wyleciał z tejże listy. I co? I jest tańszy 3 razy. Jeżeli tak samo jest z innymi lekami ... A jeszcze co do tamtego leku, to gdy był na liście pacjent płacił ok 65zł, a teraz płaci 70zł. Czyli cała refundacja szła na łapówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Radzio, jaki to ma być "kod żywienia"? Polecam obejrzeć całość! Radzio, uważaj bo z takimi tekstami możesz zostać uznany za oszołoma Mogę być oszołomem... ważniejsze jest to żebym się mylił! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 OOO! :shock: Nie jestem sam! :lol:Może założymy "Kącik oszołoma"? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 italodisco, andy, radzio... już mamy zarząd :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. To odpowiada na wszystkie nasze pytania. Jesteśmy za mali aby zrozumieć ten świat a jeśli ktoś pozna prawdę i co gorsza chciałby podzielić się nią z innymi dziwnym trafem znika z tego świata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 jeśli ktoś pozna prawdę i co gorsza chciałby podzielić się nią z innymi dziwnym trafem znika z tego świata.Ważne stwierdzenie! Ludzie hodują trzodę, kury, pszczoły, jedwabniki... A kto hoduje ludzi? P.s. Ok. Ok. już znikam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Radzio , bajki w tym youtube. Dlaczego w meksyku umarlo tylu ludzi ? Dlaczego w afryce umiera dziesiatki dzinnie z powodu , malari , cholery , grypy ?Dlaczego nie chcecie jechac na wycieczke do krajow trzeciego swiata tylko wybieracie majorke ? Gdyby ci szamani byli i tak leczyli i zyli w zgodzie z natura i tak by fajnie bylo to by tam nie bylo syfu , brudu i biedy - sprzedawali by te ziola na zachod i zyli w luksusach . Poczytajcie o dzikich plemionach w amazonce czy gdzies zw kongo - malym dziecia wyrywaja zeby (kly ) by w razie malari siciskoszczeku nie mialy , zobaczcie ile kobieta tam rodzi a ile przezywa , wpieprzaja malpy i inna padline i zarazki roznosza , tam ludzie nie dozywaja 90 lat. Dlaczego w krajach wysokoro rozwinietych srednia zycia jest duzo wyzsza niz w krajach 3 swiata - hm pewnie przez te koncerny farmaceutyczne . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ludzie, czleki ,naukowcy niewiadomo skad w dzisiejszych czasach sa tak madrzy ze zglupieli do resztya bez zapalek czy zapalniczki ognia nieumia rozpalic a ze swinki chca chyba wola zrobic byle by kasa wpadla.Tak czy inaczej jestesmy tylko uzytkownikami dzisiejszej technologii i uzywamy tego na codzien a w rzeczywistosci niepotrafimy nic w poruwnaniu z australopitkami czy innymi z przed tysiacami lat .Jestesmy glupsi jak ludzie pierwotni ot cala prawda tylko myslimy ze jestesmy lepsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 niepotrafimy nic w poruwnaniu z australopitkami czy innymi z przed tysiacami lat . Jestesmy glupsi jak ludzie pierwotni ot cala prawda tylko myslimy ze jestesmy lepsi A czy Australopiteki , też były takie mądre :question: :rolleyes: :grin: Bo rozumiem, że te Australopitki (ich kobiety ? ) to już ustaliłeś na podstawie znanych Ci źródeł :rolleyes: :grin: Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 2. W latach 70-tych w Ameryce była już "świńska grypa".źródło tej informacji to kongresmen Ron Paul, warto tego gościa posłuchać: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 WitamŚwińska grypa to jest kolejny sposób do sterowania ludźmi za pomocą mediów. Były, już inne znane wszystkim przypadki w minionym okresie i co? Na grypę nie tyle ludzi umiera na świecie i nie ma pandemii! A na panice ktoś zarobi kasę. My jesteśmy tylko owieczkami. Taki "matrix". Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Hm... Wydaje mi się, że podobnie jest z odkleszczowym zapaleniem mózgu. W swoim długim życiu miłośniczki grzybobrania, wyciągnęłąm ze swojej skóry dziesiątki (bliżej setki) kleszczy. Poza nieznacznym odczynem zapalnym wokół ukąszenia, nic mi się nie stało. Co do szczepień p/grypowych też mam mieszane uczucia. W mojej byłej już firmie finansowaliśmy pracownikom coroczne szczepienia. Osobiście raz z nich skorzystałam i zaraz po szczepieniu złapałam grypę. Przez następne 8 lat rezygnowałam z tego "dobrodziejstwa" i ani razu na grypę nie chorowałam. Dodam, że z racji wykonywanej pracy miałam kontakt z ponad 300 osobami. Mimo szczepień, statystyki zachorowań w okresach "grypowych" nie wykazywały niestety spadków absencji. Całe te szczepienia to był raczej bonus ze strony firmy wyłącznie o psychologicznym znaczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Radzio , bajki w tym youtube. marcinct, obejrzałeś wszystkie 10 części tego filmu? Jeśli tak, to powinieneś sam sobie odpowiedzieć na zadane przez siebie pytania. To straszne co napiszę, ale myślę, że tak jak napisał andy, jesteśmy "hodowani" przez korporacje typu Monsanto. To oni zdecydują kiedy trzeba nas "zerwać" !!! Jeszcze jeden materiał w tym temacie: Obejrzyjcie cały!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Zgroza ciarki po plecach przechodzą jak człowiek tego słucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts