TomekCh Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Drewno kupiłeś u leśniczego? :wink: Pzdr. Tak, drewno od leśniczego, prosto z lasu, dość suche. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 drewno od leśniczego, prosto z lasuMnie leśniczy zawsze mokre sprzedaje, wędzę nim po paru miesiącach, aż podeschnie. Mokre szkodzi piękności wędzonek. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvado Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Ile trzeba zapłacić za 1 mp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekCh Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 Ile trzeba zapłacić za 1 mp?Za 0,78 m zapłaciłem 110 zł, z kwitka wynika, że 115 zł netto za m3, czyli jeśli VAT jest 22% to 140 zł brutto. TomekCh tym drewnem uwędziłeś swoją pierwszą kiełbaskie na forum, gratuluję. :grin:Hura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvado Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 140 zł brutto.no to taka normalna cena. Myślałem, że od leśniczego jest taniej. Z buczynę u nas płaci się 150 zł za mp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Ja w składzie opału za porąbane drewno olchy płacę 160 zł mp. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 W marcu w naszych lasach olszynka chodziła po 100zł za metr nie pocięta. :grin:Lasów u nas jeszcze dostatek. :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Za porąbaną olchę 150 zł za 1 mp w składzie drewna opałowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts