Maxell Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Przedstawiam sprzęt oferowany przez Firmę SMOKER: oraz podstawowe dane techniczne grillo-wędzarni: W przypadku chęci zakupu jakiegokolwiek urządzenia lub produktu tej firmy, proszę powołać się na członkostwo w Wędzarniczej Braci i przynależność do naszego forum, a czekają Państwa rabaty nawet do 30% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pp56825 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Fajne wędzareczki, czyli tak do domowego użytku taki "prince" powinien wystarczyc?niestety strona smoker.com.pl nie dziala ale znalazlem cos takiego:http://www.smokepol.natal.pl/ czy to to samo czy jakis posrednik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 To jest pośrednik. Maja od jakiegoś czasu problemy ze stronką, ale u nas, na stronie głównej jest ich oferta z podanym telefonem do Leszka Kosarzeckiego - wlaściciela firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Witaj! to jest to samo fajna rzecz jak ktoś chce mieć z głowy budowanie wędzarnio - grilla, na SDMie miałem okazje się przekonać co można w tymrobić od ryb po całą szynkę z kością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 Podaję dane właściciela, gdyż tylko z nim można dyskutować o ewentualnym rabacie. :wink: Można dodatkowo, jesli to pomoże :wink: , powołać się na mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pp56825 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Witaj! to jest to samo fajna rzecz jak ktoś chce mieć z głowy budowanie wędzarnio - grilla, na SDMie miałem okazje się przekonać co można w tym robić od ryb po całą szynkę z kością.Kolego bo nie rozumiem, znaczy testowales jedna z tych wedzarek na kulkach? Nie wiem co to jest SDM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Witaj! to jest to samo fajna rzecz jak ktoś chce mieć z głowy budowanie wędzarnio - grilla, na SDMie miałem okazje się przekonać co można w tym robić od ryb po całą szynkę z kością.Kolego bo nie rozumiem, znaczy testowales jedna z tych wedzarek na kulkach? Nie wiem co to jest SDM? https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=46 Serdecznie zapraszam na VI turnus w ostatni weekend czerwca :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Kolego bo nie rozumiem, znaczy testowales jedna z tych wedzarek na kulkach?...Kolego co to jest ta, wędzarka na "kulkach"?.... :shock: :???: bo teraz ,to ja chyba nie rozumiem :???: ..." i wcale nie hodzi oto rzebym hcial byc nie gżeczny" :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 ppxxxxxx to radzę przysiąść i poczytać tematy tego forum :devil: :wink: [ Dodano: Sob Cze 13, 2009 5:38 pm ] W kulki to się gra :grin: inaczej bilard. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pp56825 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 panowie czepiacie, zrobiłem błąd i już. chodziło o kółka/koła jak by ktos sie nie domyslił. :wink: chodziło mi o to czy ktoś mial okazje jest ryby lub jakies wedliny z jednej z tych wędzarek firmy Smoker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Więc tak, :grin: na IV Szkole Domowego Masarstwa używaliśmy takiego sprzętu1 wędziliśmy pstrągi2 wędziliśmy tylną szynkę wieprzową z kością wszystko bardzo ładnie i smacznie wyszło używaliśmy właśnie "KINGA " :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 pp56825, http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=6893#6893 punkt 2.2 i 2.11... :wink: panowie czepiacie, zrobiłem błąd i już. chodziło o kółka/koła jak by ktos sie nie domyslił. chodziło mi o to czy ktoś mial okazje jest ryby lub jakies wedliny z jednej z tych wędzarek firmy Smoker.... Spróbuj przeczytać swój post na głos, komuś z domowników...jeżeli zostanie zrozumiany ...tzn. że, się czepiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Więc tak, :grin: na IV Szkole Domowego Masarstwa używaliśmy takiego sprzętu 1 wędziliśmy pstrągi 2 wędziliśmy tylną szynkę wieprzową z kością wszystko bardzo ładnie i smacznie wyszło używaliśmy właśnie "KINGA " :grin: QUEEN-a :grin: Bardzo dobrze się w nim wędzi, jak ktoś ma zamiar budować wędzarnię stacjonarną i ponieść koszty rzędu 6-7 tys zł to proszę aby wcześniej zobaczył Smokera w akcji. Moźe to duźo zmienić w decyzjach. Jednorazowo w praktyce moźna w Queenie uwędzić 39 pstrągów o wadze 350 g kaźdy lub 12-14 kg wędzonek w zaleźności o kształtu. Drewna idzie tyle co do rozpalenia potem 2-3 polana podobne wymiarami jak do kominka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Pepper, złośliwcze zostaf kogóś mosze ma dyskgrafie łup dysklekcję :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pp56825 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 ok, zgadza sie popełniłem błąd, wybaczcie że naruszyłem regulamin i zasady poprawnej polszczyzny a wracając do tematu, bo ciekawośc mnie zżera mnie ciekawośc ile taki księciunio kosztuje?Może ktoś wie , bo nie chce właściciela smokera przeszkadac w weekend - pewnie cos wędzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 pp56825...pewnie Maxell, będzie coś wiedział, na temat cen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisB Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Jestem przed podjęciem decyzji o wyborze wędzarni,a ta jest wyjątkowo urodziwa.Mam jedno pytanie. Czy ktoś z doświadczonych zadymiaczy miał okazje widzieć wakcji Princa. Czy aby komora wędzarnicz o śr. 30 cm nie jest zbyt mała. Jeszcze jedno pytanie,czy ktoś zna ceny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 u nas, na stronie głównej jest ich oferta z podanym telefonem do Leszka Kosarzeckiego - wlaściciela firmy. W przypadku chęci zakupu jakiegokolwiek urządzenia lub produktu tej firmy, proszę powołać się na członkostwo w Wędzarniczej Braci i przynależność do naszego forum, a czekają Państwa rabaty nawet do 30%_________________ Co do wielkośći nic Ci nie powiem gdyż nie mam doświadczenia z okrągłymi wędzarkami.Jedno jest pewne, że z czasem każda wędzarka wyda nam się za mała :rolleyes: Ale to już inna bajka :grin: Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisB Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Telefon znam, czyta potrafię.Mój główny dylemat polega na czymś zupełnie innym-jak się w tym wędzi.Słyszałem dużo pochlebnych opinii o mdelach stojących wyżej ale są dość drogie.Wydać parę tysięcy złotych jest bardzo proste ale wydoć z sensem - to jyż inna sprawa.Z tego powodu wynika moje pytanie - czy koś w tym wędził ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Skoro czytać potrafisz to zapewne również doczytałeś, że już było pytanie o ceny.I tu właśnie należy zadzwonić pod nr telefonu , który już wytropiłeś. :grin: I zapewne wyczytałeś jak się w tym wędzi, bo było już o tym. QUEEN-a Bardzo dobrze się w nim wędzi, jak ktoś ma zamiar budować wędzarnię stacjonarną i ponieść koszty rzędu 6-7 tys zł to proszę aby wcześniej zobaczył Smokera w akcji. Moźe to duźo zmienić w decyzjach. Jednorazowo w praktyce moźna w Queenie uwędzić 39 pstrągów o wadze 350 g kaźdy lub 12-14 kg wędzonek w zaleźności o kształtu. Drewna idzie tyle co do rozpalenia potem 2-3 polana podobne wymiarami jak do kominka. Test pieca - 2009-06-05 00:04:40 Witam mialem przyjemność popracować jako zadymiacz przy tym piecu w Sianożętach i szkolić ludzi wedzenia ryb pomimo że sam zostałem wyszkolony wedzenia na innym rodzaju pieca ale twierdzenie jest jedno SOLIDNIE WYKONANY PIEC POSIADAJACY WDZIĘK I KTOŚ POMYSLAŁ NAD DUSZĄ TEGO PIECA ZA CO SZACUNEK z pozdrowieniami RYCH autor: ~ryszard Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisB Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Czytać potrafię i wyrażnie w cytatach kolegi jest mowa o modelach z górnej półki, a to nie oznacza iżtak samo dobrze będzie w modelu "tańszym".Jeżeli proste pytanie i prośba o pomoc i radę budzi takie emocje to bardzo serdecznie przepraszam.Może pytanie było dziwnie dla Was strych praktyków lecz dla mnie nowicjusza jest to bardzo istotna rzecz. Sprzedający zawsze będzie zachwalał swoje produkty, taka jest jego rola.Co innego opinia kogoś kto pracuje na takim sprzęcie na codzień.Mnie chodzi o Princa czyli model 3 w kolejności, a na ten temat nic nie znalazłem na tym forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Witam. Temat emocji żadnych nie wywołuje, z tym że jak sam zauważyłeś nic więcej na tym forum nie ma odnośnie tych wędzarek.Podejrzewam, że akurat w wypadku tego producenta (Maxell nie sprawdzonych producentów,nie umieszcza na stronie głównej) możesz spokojnie zadzwonić i się dopytać. Dodatkowo w Pogotowiu Zadymiarskim jest nr tel. do Maxella i On również udzieli Ci informacji - jeśli nie o sprzęcie, to o producencie. Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekB Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Nie zawsze można otrzymać odpowiedź na zadane pytanie na forum. Wymienione wędzarki nie należą do produktow pierwszej potrzeby i nie wiele osob decyduje się na taki zakup. W zwiazku z brakiem odpowiedzi o konkretny wyrób spróbuj wyrobić sobie zdanie w oparciu o informacje o innych wędzarkach tego typu. Działają na tej samej zasadzie i różnia się tylko wielkością.A co do wielkości to................. Gonzo wcześniej napisał że mała może okazać się za mała. A to już rzecz indywidualna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 A co do wielkości to................. Gonzo wcześniej napisał że mała może okazać się za mała. A to już rzecz indywidualna.Ale duża w tym przypadku jest za duża (i za droga). Sam producent na IV SDM proponował "łączenie się w grupy" celem zakupu i używania jego wędzarni. Oczywiście pytanie, co znaczy za duża. Raczej tylko o cenę chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 16, 2009 Author Report Share Posted June 16, 2009 Odpowiedź jest prosta, o czym wcześniej pisałem. Gdybym znał cenę PRINCE'a, to bym ją podał. Podałem w zastępstwie telefon do producenta. On chyba najlepiej będzie zorientowany. Wystarczy zadzwonić i zapytać. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts