Guest ChefPaul Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 ... wprawdzie świniobicia na weselne przyjęcie nie robiłem :grin: ale trochę wędlinek w menu jest (część z nich podpiekana w "bradley'opodobnej" wędzareczce - kaszanek i salcesonów nie chcieli :wink: ) ... "lecę" z powrotem do kuchni :grin: ... do soboty już niewiele czasu zostało :rolleyes: Przyjęcie weselne Marty i Radka – Menu od 14:00 - Otwarcie Chłodnik litewski a’la Teresa (z krewetkami) Zimny bufet: - krewetki w pomidorach a’la Chef Paul, - sałatka homarowa, - krabowe ciasteczka w pieczarkach, - jajka faszerowane – korniszonowe, kaparowe, buraczkowe, oliwkowe, pieczarkowe, - cukinia Favita, - pieczywo (bruschetta i czosnkowe). Dla Młodej Pary – tort z owoców morza a’la Chef Paul – (homar, kałamarnice w wędzonym boczku, krewetki, parzone ostrygi, łosoś wędzony na zimno, z sosem z niebieskiego sera). od 17:00 - Obiad Barszcz czerwony – w kubeczkach. Kurki kornwalijskie – z farszem Persillade, na modrej kapuście z jabłkiem. Zapiekany ryż biały w słodkiej papryce zielonej. Schab pieczony a’la Chef Paul – (peklowany, parzony z dodatkiem jałowca i czosnku) zapiekany, na kwaszonej kapuście z wędzonym boczkiem i suszonymi prawdziwkami. Ziemniaki pieczone na grillu (dwukrotnie – z masłem,śmietaną, mieloną fasolą i serem cheddar) Sałatka owocowa (arbuzy, melony żółty i zielony, ananasy, pomarańcze, grepefruty, gruszki, truskawki, maliny, jagody i kiwi) – sos Chef Paul (granatowo – figowy, na bazie miodu wielokwiatowego i jamajskiego rumu) od 18:00 - Wypieki cukiernicze – bufet (we własnym zakresie) od 20:00 - Wczesna zimna kolacja Zimny bufet: - szparagi w szynce, - roladki drobiowe faszerowane suszonym pomidorem, - poledwica pieczona, faszerowana suszoną śliwką z konfiturą z czerwonej cebuli, - szynka prasowana, w galarecie z karczochami, - boczek rolowany, marynowany w czerwonym winie, faszerowany a’la Chef Paul, od 22:00 - Późna kolacja na gorąco Kiełbasa weselna z sosami: musztardowym, chrzanowym, pikantnym pomidorowym sosem BBQ i pikantną salsą. Grillowane Jalapeno - faszerowane serkiem kremowym ze szczpiorkiem. Pieczywo (bruschetta i czosnkowe). od 14:00 do zakończenia - dostępne zimne napoje (woda mineralna, soki owocowe), kawa oraz herbata od 23:00 do zakończenia - dostępny bufet samoobsługowy, wraz z napojami zimnymi, kawą i herbatą. Wedding reception of Marta and Radek – Menu from 2:00PM - opening Lithuanian vegetable Soup, prepared with buttermilk and sour cream, served cold a’la Teresa (with shrimp). Buffet: - shrimp in tomatoes a’la Chef Paul, - lobster salad, - crab's cookies in mushrooms, - stuffed eggs – gherkin, caper, claret beets, olive, mushroom, - zucchini Favita, - bread (bruschetta and garlic). For the Young Couple – layer cake of the seafood – (lobster, calamari in smoked bacon, shrimp, burnt oysters, cold smoked salmon, with the sauce of blue cheese). from 5:00PM - Dinner Red borsch – in small mugs. Cornish hen’s – with Persillade stuffing, on the red cabbage with the apple. Baked white rice at the green sweet pepper. Baked loin a’la Chef Paul – (pickled in brine, burnt with the addition of the juniper and the garlic) - Baked, on the sour kraut, with smoked bacon and dried boleti. Baked potatoes on the grill (twice – with butter, cream, ground bean and the seasoned cheddar). Fruit salad (watermelon, cantaloupe, honeydew, pineapple, oranges, grapefruit, pears, strawberries, raspberries, blueberries and the kiwi fruit) – with sauce Chef Paul’s (grantee – fig, on the basis of honey of the mistflowers and Jamaican rum) from 6:00PM - confectionery Baking – canteen (on one's own). from 8:00PM - Early cold supper Buffet: - asparagus in the ham, - poultry meat rolls stuffed with the dried tomato, - baked sirloin, stuffed with prunes with preserves of red onion, - pressed, in aspic ham with globe artichokes, - bacon rolled, marinated in the red wine, stuffed a’la Chef Paul, from 10:00PM - Late hot supper Wedding sausage with sauces: mustard, horseradish, spicy tomato, the BBQ sauce and the spicy salsa. Grilled Jalapeno - stuffed with the cream cheese with chives. Bread (bruschetta and garlic). from 2:00PM to the end - available cold drinks (mineral water, fruit juices), the coffee and the tea from 11:00PM for the end - available self-service canteen, with cold drinks, the coffee and the tea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.