Jump to content

Galaretka


Bladeer1

Recommended Posts

Witam bardzo. Planuję zrobić Prostą szynkę w galarecie tzn. końcówki szynek i wędzonek pokroić w kostkę 1cm na 1cm dodać Warzywa (gotowe ze słoiczka: marchewka, kukurydza kolba, ogórek i pieczarki). I mam następujace pytanie odnośnie galaretki:

Jakich przypraw i w jakich ilościach dodać do żelatyny aby wyszła galaretka ze smakiem?

 

i drugą rzecz, przymierzam się do: "Blok z masek wieprzowych na wzór salcesonu włoskiego" Dziadka http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1369 i moje pytanie takie: Jak zrobić te galarete jak w tym bloku: przepis i przyprawy i jakby można było to cały przepis na ten blok z masek wieprzowych.

 

Z góry dzięki za pomoc

Link to comment
Share on other sites

z przepisu: "...Paski układane w formie i zalewane skręconymi skórkami wymieszanymi z gotującą wodą. " To woda gotowana jest osobno? i dopiero jak się zagotuje odstawić i połaczyć ze skórkami? i to utworzy galaretke? sorki że tak dopoytuje ale nie chce spiepszyć sprawy.
Link to comment
Share on other sites

Do skręconych: tłustego mięsa i skórek, dolana gotująca woda.

Paski układane w formie i zalewane skręconymi skórkami wymieszanymi z gotującą wodą.

A galaretka utworzy się podczas parzenia całości.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...