Bladeer1 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Witam bardzo. Planuję zrobić Prostą szynkę w galarecie tzn. końcówki szynek i wędzonek pokroić w kostkę 1cm na 1cm dodać Warzywa (gotowe ze słoiczka: marchewka, kukurydza kolba, ogórek i pieczarki). I mam następujace pytanie odnośnie galaretki:Jakich przypraw i w jakich ilościach dodać do żelatyny aby wyszła galaretka ze smakiem? i drugą rzecz, przymierzam się do: "Blok z masek wieprzowych na wzór salcesonu włoskiego" Dziadka http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1369 i moje pytanie takie: Jak zrobić te galarete jak w tym bloku: przepis i przyprawy i jakby można było to cały przepis na ten blok z masek wieprzowych. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Jak zrobić te galarete jak w tym blokuJeśli będziesz postępował zgodnie z wymienionym przepisem, to galarera zrobi się sama. :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 przepis i przyprawyna wzór salcesonu włoskiego http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bladeer1 Posted July 31, 2009 Author Report Share Posted July 31, 2009 z przepisu: "...Paski układane w formie i zalewane skręconymi skórkami wymieszanymi z gotującą wodą. " To woda gotowana jest osobno? i dopiero jak się zagotuje odstawić i połaczyć ze skórkami? i to utworzy galaretke? sorki że tak dopoytuje ale nie chce spiepszyć sprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Do skręconych: tłustego mięsa i skórek, dolana gotująca woda. Paski układane w formie i zalewane skręconymi skórkami wymieszanymi z gotującą wodą.A galaretka utworzy się podczas parzenia całości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.