Szczepann Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 WitamCzy ktoś z Szanownych forumowiczów potrafi powiedzeć jak należy uwędzić belonę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 Belona jest bardziej delikatną rybą , niż np. węgorz i podczas wędzenia proponuję nie dawać pełnego "czadu" bo może odpaść . Najlepiej powiesić za kręgosłup poniżej "czuba" :wink: A co do ości :grin: to zielone , podobnie jak u węgorzycy . Jeszcze ciekawostka :Spotkałem w smażalniach blisko plaż belonę i węgorzycę sprzedawaną w porcjach jako węgorz (w całości by się nie dało oszukać) "biednym ceprom" z południa . :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.