Jump to content

Fundacja mammarzenie.org

abratek

Recommended Posts

Miałem wczoraj przyjemność pomagać przy organizacji jednej z atrakcji na I Ogólnopolskim Dniu Marzeń,

Była to impreza, zorganizowana przez fundację mammarzenie.org która spełnia marzenia dzieci z chorobą nowotworową,

Ujmujące jest to w jaki sposób doszło do przeprowadzenia jednocześnie 16 imprez w całym kraju... otóż zazwyczaj chore dzieci marzą aby spotkać się osobiście ze znaną osobą, gdzieś pojechać (np. Dysneyland, fabryka znanych samochodów etc.), czy dostać rzecz materialną typu komputer a nawet prawdziwy koń...

jest jednak chłopiec który wprawił w konsternację całą fundację... 14 letni Krystian z Krakowa zażyczył sobie aby przeprowadzono badania profilaktyczne aby inne dzieci nie zachorowały na nowotwory...

w ten oto sposób właśnie wczoraj rozpoczęło się dokonywać marzenie tego chłopca, bo jak zapowiada fundacja akcje z udziałem lekarzy onkologów będą systematycznie przeprowadzane co rok.

Jedno jest jednak co nie daje mi spokoju duszy - brak jakichkolwiek informacji i relacji ze strony mediów, nie wiem czy to "niedociągnięcie" organizatorów czy niechęć spowodowana "małą medialnością" :rolleyes: faktem jest że na inne pierdoły znajduje się czas w ramówkach programów informacyjnych i szpaltach gazet - tu.... cisza... :???: :???: :???: :???: :???: :cry::cry::cry:

Wierszyk Bogusi (jednej z chorych)

Więc pozwólcie dzieciom marzyć,

Bo cóż złego jest w marzeniach?

Wszystko może się wydarzyć,

A gdy marzysz świat się zmienia.

Pamiętajcie że Wy też możecie pomóc

Pomoc jak zwykle w takich przypadkach to pieniądz wpłacany na konto, sponsoring lub choćby jako tzw "1% podatku" - choć może to być rzecz której akurat pragnie "Marzyciel" - np. jakieś zwierze, czy spotkanie ze znaną osobą, a czasem wyjazd w jakieś miejsce

Na stronie fundacji są informacje www.mammarzenie.org