Jump to content

Maszynka z allegro z napędem

italodisco

Recommended Posts

To jest produkt chiński i obawiam się ,że może być kłopot z częściami zapasowymi.Ja się do niej przymierzałem ,ale jak importer nie bardzo wiedział co ma mi odpowiedzieć na pytanie o serwis pogwarancyjny to sobie odpuściłem.A tak na marginesie to ile tego mięsa chcesz przerabiać bo ja używam zelmera ósemki i 10 kg mięsa na kiełbasy na raz jakoś daję radę zmielić.Pozdrawiam

Arek ale który zelmer ?? jaką miał moc

Ósemka. Czyli nieco większy, bo najmniejsze są są piątki.

Z takim jednak zastrzeżeniem, że zostały złamane wszystkie zasady eksploatacji zawarte w instrukcji eksploatacji (tam jest bodajże 10 minut pracy na godzinę). Maszynka przeżyła, ale tego typu eksploatacja (przegrzewanie) z pewnością znacznie skróci jej żywotność.

Zelmerek da radę tylko ile trwa mielenie 100kg mięsa jak napisał kolega. Pytanie tylko po co ? skoro można inaczej. Jest w Polsce gość, który robi takie zestawy

O ile pamiętam bo teraz nie mogę odnaleźć strony cena wahała się w granicach 750zł - 900zł nie pamiętam więc rozbieżność jest taka duża.

Pytanie po co ????????? Poziom bezpieczeństawa -100, dostępność do serwisu 0, estetyka 0, cena ??????? za 1500 zł można kupić TS © 12,

pozdrawiam tych co mają urwiłapki

jałek

Skąd wiesz jaki odsetek ludzi stracił łapki pracując taką maszynką. Bezpieczeństwo zależy tylko i wyłącznie od użytkownika. Dostępność do serwisu ? Z pewnością w takiej maszynce jest mniejsza możliwość awarii niż w zabudowanym wilku, a i cena części też niższa. Estetyka ? no cóż gusta są różne. Nie widzę nic gorszącego w tej konstrukcji. Poza tym dla kogoś te pozostałe 600zł to dużo i w to miejsce może dołożyć i zakupić nadziewarkę. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy nie tylko "urwiłapki"