italodisco Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 maszynka z napędem co sądzicie o tej maszynce - czy warta jest tej ceny - czy do tej maszynki podejdzie ślimak z Alfy ?? czy jest to maszynka nietypowa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Patrząc na tabliczkę znamionową to, tylko 0,37kW. Nie wiadomo jakie jest przełożenie tj ile obrotów ma ślimak w maszynce na minutę.Szkoda, że kupujący nie może wykonać próby działania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrykos62 Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Według mnie to silnik 1400 obrotów a reduktor 41 tak jest na tabliczce za mało obrotów na wałku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Za tą cenę to żadna łaska.Za słaby silnik i za małe obroty jak do 32.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 a sama maszynka to jakaś chinszczyzna ?? czy coś lepszego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Szkoda na to badziewie kasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 a sama maszynka to jakaś chinszczyzna ?? czy coś lepszego??a jak myślisz - co jest warta maszynka 32 za 90 złotych??? http://www.allegro.pl/item751504482_maszynka_do_mielenia_miesa_lejek_do_kielbas_r85.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 Wszystko na temat w takim razie szukam dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Tia...jak mawiał mój dziadek "..tanie mięso psy jedzą" :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 Czyli taka ? maszynka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 To jest produkt chiński i obawiam się ,że może być kłopot z częściami zapasowymi.Ja się do niej przymierzałem ,ale jak importer nie bardzo wiedział co ma mi odpowiedzieć na pytanie o serwis pogwarancyjny to sobie odpuściłem.A tak na marginesie to ile tego mięsa chcesz przerabiać bo ja używam zelmera ósemki i 10 kg mięsa na kiełbasy na raz jakoś daję radę zmielić.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 przedwczoraj z 80 kg przerobiłem ale miale pożyczoną na siłę maszynkę kości łamała:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Na własne oczy widziałem, jak zelmerek 100kg przerobił. Trochę to trwało ale dał radę :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italodisco Posted September 24, 2009 Author Report Share Posted September 24, 2009 Arek ale który zelmer ?? jaką miał moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Arek ale który zelmer ?? jaką miał mocÓsemka. Czyli nieco większy, bo najmniejsze są są piątki. Z takim jednak zastrzeżeniem, że zostały złamane wszystkie zasady eksploatacji zawarte w instrukcji eksploatacji (tam jest bodajże 10 minut pracy na godzinę). Maszynka przeżyła, ale tego typu eksploatacja (przegrzewanie) z pewnością znacznie skróci jej żywotność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salvado Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Ja też zelmerkim ósemką męso na kiełbasy rozdrabniam, ale pomaga mi w tym wentylator ze skierowanym na nią strumieniem powietrza. Ten patent działa :idea: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Zelmerek da radę tylko ile trwa mielenie 100kg mięsa jak napisał kolega. Pytanie tylko po co ? skoro można inaczej. Jest w Polsce gość, który robi takie zestawy O ile pamiętam bo teraz nie mogę odnaleźć strony cena wahała się w granicach 750zł - 900zł nie pamiętam więc rozbieżność jest taka duża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jałek Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Pytanie po co ????????? Poziom bezpieczeństawa -100, dostępność do serwisu 0, estetyka 0, cena ??????? za 1500 zł można kupić TS © 12, pozdrawiam tych co mają urwiłapki jałek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Pytanie po co ????????? Poziom bezpieczeństawa -100, dostępność do serwisu 0, estetyka 0, cena ??????? za 1500 zł można kupić TS © 12, pozdrawiam tych co mają urwiłapki jałekSkąd wiesz jaki odsetek ludzi stracił łapki pracując taką maszynką. Bezpieczeństwo zależy tylko i wyłącznie od użytkownika. Dostępność do serwisu ? Z pewnością w takiej maszynce jest mniejsza możliwość awarii niż w zabudowanym wilku, a i cena części też niższa. Estetyka ? no cóż gusta są różne. Nie widzę nic gorszącego w tej konstrukcji. Poza tym dla kogoś te pozostałe 600zł to dużo i w to miejsce może dołożyć i zakupić nadziewarkę. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy nie tylko "urwiłapki" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 pozdrawiam tych co mają urwiłapki Łapki mam całe bo jeszcze nie mam napędu :smile: , jeżeli już to zawsze można dorobić tuleję do gardzieli gdzie się wkłada mięsko . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi187 Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Ja nawet rzadko popycham tłuczkiem (nigdy rękami). Kroję dłuższe paski i maszynka sama sobie radzi. Jedyne co dorobię to drewniany popychacz dopasowany do leja bo tłuczek jest za mały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 A kupcie sobie takie cośhttp://www.allegro.pl/item744849937_wielofunkcyjny_wielki_robot_kuchenny_wilk_wojskowy.htmlPodobno sprzęt jest silnie opancerzony :grin: Rozmawiałem ze sprzedawcą, pójdzie za 1500 zł.Wilk ma rozmiar maszynki nr 10 (śr sitka to 70 mm )no i ma mieszadła do mięsa :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Bagno, co o tym sądzisz? może byśmy wzieli na potrzeby szkoły i zlotów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Faktycznie te silniki są nie do zajechania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly-maly Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Fajne to urządzenie i nie drogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts