Jump to content

Wyrób Anetki


Anetka

Recommended Posts

Zainspirowanana wyrobami Dziadka , też taki sobie szybki wyrób wykonałam i jestem zadowolona a co sama sie pochwalę. Dwa razy podchodziłam do tematu i za każdym razem wychodził mi wyrób podobny w smaku czyli smaczny i soczysty.

Mój blok szynkowy wykonałam z 1,50 kg mięsa z łopatki i szynki, część mięsa ok 20 dkg została zmielona 3 razy na drobnym sitku duże kawałki zostały lekko rozbite i połaczone ze zmielonym mięsem dodałam tak jak Dziadek łyżeczkę cukru , peklosól i ok 50 ml wody po ok 4 godzinach wymieszałam z pieprzem i wpakowałam w osłonke i do mojego szynkowara, parzyłam ok 2 godzin potem schłodzone w zimnej wodzie i na balkon.

To co wyszło to pięknie pachnie i ma ładny kolorek i przypomina w smaku szynkę konserwową z bułką i masełkiem super .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...