Anetka Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zainspirowanana wyrobami Dziadka , też taki sobie szybki wyrób wykonałam i jestem zadowolona a co sama sie pochwalę. Dwa razy podchodziłam do tematu i za każdym razem wychodził mi wyrób podobny w smaku czyli smaczny i soczysty. Mój blok szynkowy wykonałam z 1,50 kg mięsa z łopatki i szynki, część mięsa ok 20 dkg została zmielona 3 razy na drobnym sitku duże kawałki zostały lekko rozbite i połaczone ze zmielonym mięsem dodałam tak jak Dziadek łyżeczkę cukru , peklosól i ok 50 ml wody po ok 4 godzinach wymieszałam z pieprzem i wpakowałam w osłonke i do mojego szynkowara, parzyłam ok 2 godzin potem schłodzone w zimnej wodzie i na balkon. To co wyszło to pięknie pachnie i ma ładny kolorek i przypomina w smaku szynkę konserwową z bułką i masełkiem super . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Anetka...mniamniusnie to wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Anetka, brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ładniutka ta twoja "martwa natura" :grin: Gratulację, podoba mi się. Papla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts