beiot Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Witam A stynkę ktoś jadł? Trudno ją wędzić, ale smażyć można i zupy nagotować :grin: Specyficzny smak i zapach ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 A stynkę ktoś jadł? Bywa nazywana "ogórkiem" z racji swego specyficznego zapachu. Po usmażeniu zapach znika. Jest bardzo smaczna lecz trudno osiągalna ( u nas :mellow: ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted June 19, 2009 Author Report Share Posted June 19, 2009 Tak. Świerza ma zapach młodego ogórka. Dostępna jest u nas w okresie zimowym do wiosny.Mała, ale smaczna. Takie czipsy rybne :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Bardzo smaczna rybka. :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 A czy wędził ktoś stynki ?Za dwa tygodnie jadę na mazury i o ile dobrze pamiętam z lat ubiegłychto w jeziorze głównie stynki można złowić.Cała reszta przetrzebiona sieciami :devil: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Witam Tak. Świerza ma zapach młodego ogórka. Po kilkunastu latach dowiedziałem się jak ta rybka się nazywała . Pojawiała się rzadko w naszym jeziorze , jak już się pojawiła to okonie " fruwały" w powietrzu za nią . Mówiliśmy na tą rybkę po prostu ogórki :blush: . No tak , internetu jeszcze nie było . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 o ile dobrze pamiętam z lat ubiegłych to w jeziorze głównie stynki można złowić. Cała reszta przetrzebiona sieciami :devil:Stynek to Ci raczej się nie uda złowić. Są za małe na haczyk i żyją bardzo głęboko. Ta ryba lubi zimną wodę. Zapraszam na Wigry jest tu trochę różnej ryby dobrej do wędzenia: sielawa, sieja, karp, węgorz, lin no i do smażenia itp.: okoń, leszcz, płoć, szczupak Pozdrawiam Robert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.