Krystian1977 Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Mam pół młodej maciory czy mozecie podpowiedzieć jaka kiełbaske z niej mozna zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Krystian1977, czy mógłbyś sprecyzować pytanie ? :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Normalną ,cienką. Dokup z 7 kg udźca z indyka lub z 5 kg mięsa woł z łopatki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian1977 Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 Dziekuje za szybka odpowiedź. Niestety nie mam za duzego doświadczenia. Jestem w chwili obecnej w Anglii i brakuje polskiej kiełbasy dlatego zdecydowałem sie na zakup młodej maciorki. Tylko mam problem z przepisami. Znacie moze coś dobrego.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Wiele tu jest przepisów i w zasadzie wszystkie dobre ("choć nie zawsze trzeba sugerować się nazwą :wink: :rolleyes: )"Kiełbasa DZIADKA" https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=541nie będziesz żałował - na inne smaki przyjdzie czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Tylko mam problem z przepisami Strona wedlinydomowe.pl jest kopalnią przepisów! Zobacz tutaj: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=31 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=32 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=33 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=34 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Potraktuj maciorę jak wieprzowinę i trzymaj się przepisów . Podobnie krowa po śmierci to wołowina :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Proponuję starą dobrą podwawelską.Prosta w wykonaniu i pyszna.http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1125Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian1977 Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 Jeszcze raz dzieuje za propozycje. Na pewno z którejs skorzystam. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian1977 Posted October 25, 2009 Author Report Share Posted October 25, 2009 W koncu skorzystałem z przepisu na kiełbase chłopska, dodałem tylko 5 kg wołowiny. Bardzo dziekuje za podpowiedź - kiełbaska wyszła pyszna. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.