Jump to content

wedzenie ryb w wedzarni do miesa

jacekgmaj

Recommended Posts

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Jacek

Na pierwszym turnusie szkoły w Zrębicach UJASTEK wędził w Bradleyu ryby i słoninę i jeszcze coś za jednym razem. I wszystko było dobre. Słoninę przesolił, ale to nie była wina BRADLEYA.

Jacekgmaj! możesz wędzić wszystko. Należy uważać na pozostałości tłuszczu, który kapie. Wedzonki po wędzeniu należy przechowywać osobno, ale podczas wędzenia nie będzie problemu. Podobnie jest z produktami gotowanymi w parze, pieczone w gorącym powietrzu i oczywiście wędzarnie.

• 1 month later...