Jump to content

wedzenie ryb w wedzarni do miesa


jacekgmaj

Recommended Posts

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

 

dzieki za odpowiedz

 

Pozdrawiam

 

Jacek

Link to comment
Share on other sites

Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc.

 

dzieki za odpowiedz

 

Pozdrawiam

 

Jacek

Na pierwszym turnusie szkoły w Zrębicach UJASTEK wędził w Bradleyu ryby i słoninę i jeszcze coś za jednym razem. I wszystko było dobre. Słoninę przesolił, ale to nie była wina BRADLEYA.
Link to comment
Share on other sites

Jacekgmaj! możesz wędzić wszystko. Należy uważać na pozostałości tłuszczu, który kapie. Wedzonki po wędzeniu należy przechowywać osobno, ale podczas wędzenia nie będzie problemu. Podobnie jest z produktami gotowanymi w parze, pieczone w gorącym powietrzu i oczywiście wędzarnie.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...