jacekgmaj Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc. dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Mam małą wedzarke elektrychna Firmy Bardley. Wedze sobie w niej kielbaski i inne mieska wieprzowe. Mam pytanie czy jak uwedze w tej wedzarce ryby - makrela, to nastepna wedzona klelbasa albo schab nie bedzie pachniala ryba, a ryba nie bedzie miala zapachu kielbasy? Szukalem odpowiedzi na te pytane na forum przez wyszukiwarke ale nic nie udalo mi sie znalesc. dzieki za odpowiedz Pozdrawiam JacekNa pierwszym turnusie szkoły w Zrębicach UJASTEK wędził w Bradleyu ryby i słoninę i jeszcze coś za jednym razem. I wszystko było dobre. Słoninę przesolił, ale to nie była wina BRADLEYA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgmaj Posted October 23, 2009 Author Report Share Posted October 23, 2009 Wielkie dzieki za odpowiedz, za tydzien uwedze kilka makrel - nie jadlem wedzonej makreli od lat. Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Jacekgmaj! możesz wędzić wszystko. Należy uważać na pozostałości tłuszczu, który kapie. Wedzonki po wędzeniu należy przechowywać osobno, ale podczas wędzenia nie będzie problemu. Podobnie jest z produktami gotowanymi w parze, pieczone w gorącym powietrzu i oczywiście wędzarnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Hallo!!!Ja sypie zawsze troche suchego piachu na dno wedzarni,tluszcz tam kapie podczs wedzenia, a jak jestam gotowy to czyszcze:tluszcz i zapachy znikaja!! wyprubowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts