SZAMOT Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Cześć wszytskim, Ryba i mięcho było zapeklowane -więc trzeba było coś z tym zrobić. -4x Łosoś (od 3,3-3,9kg) -2kg Polędwiczek -ponad 2kg kiełbasy surowej ala Tatarska (1,5kg szynki myszki, 0,4kg tłuste gulaszowe (IIb -lub gorzej), 1 golonka, 0,2kg ligawy wołowej) + sporo przypraw - wszystko we jelicie wołowym o śr. 4-5cm -0,8kg niby oscypka Wędzenie od 18 godzin (łosoś) do 26 (kiełbasa, oscypki i część polędwiczek) non stop (niestety nie dałem rady robić przerw) Temperatura - 12-26 C Wędzarnia wcześniej wygrzana ok 4 godziny - potem w palenisko wióry olchowe najpierw suche potem świeże. Wyszło bardzo fajnie -szczególnie łosoś. Kupiony za 14.00zł/kg - po odliczeniu odpadu głowy itd będzie ok 16zł/kg Naprawdę warto ! - zachęcam pogoda do wędzenia na zimno w sam raz. http://images36.fotosik.pl/109/96a571c051dbfed0m.jpg http://images43.fotosik.pl/221/717592effffcac5em.jpg http://images50.fotosik.pl/222/34562c546a4a6f3bm.jpg http://images43.fotosik.pl/221/bbedb3ff9502635dm.jpg http://images38.fotosik.pl/218/2d278b56beb06a78m.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.