jacek__13 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 mam prośbę chciałbym zrobić jakąś dobrą kiełbasę proszę o jakiś wypróbowany przepis chodzi o farsz jakie jelita jakie nabicie kiełbasy oraz czas wędzenia czy kiełbasę się parzy i jak to zrobić dopiero od kilku dni mam wędzarnie i korci mnie ją wypróbować z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Zrób taką: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3060&highlight=kie%B3basa+smaczna+pedra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Witam.Możesz zrobić np: :arrow: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=541&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelgdynia Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Ja bym na pierwszą próbę polecał białą.Robię wg. tego przepisu (już trzy razy bo dzieciom smakuje): https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2209: Zawsze część można podwędzić w ramach nauki, a przepis oraz wykonanie są bardzo proste (no i żadnych konserwantów oprócz soli). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Proponuję. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435 Przepis i zdjęcia przeprowadzą Ciebie za rączkę po wszystkich fazach produkcji Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 A ja Ci zaproponuję podwawelskąhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=550&highlight=kie%B3basa+podwawelska.Prosta w wykonaniu i smaczna.Jedno sitko jeden rodzaj mięsa.Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Dla zielonego poczatkujacego polecam kielbasy proste i dobre z uzyciem jak najmniejszej ilosci czynnosci do wykonania .Jedna z lepszych prostych do wykonania kielbas http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1264Pozdrawiam i zycze udanych wyrobow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frapio Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Moje pierwsze kroki to była kiełbasa biała surowa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=7 i kiełbasa chłopska http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1134 Są smaczne i bardzo proste w wykonaniu przy minimalnym wyposażeniu w sprzęt (i wiedzę). Dodatkowa zaleta - żeby je spartaczyć to naprawdę trzeba się starać. Dodam że kiełbasa biała będzie w przekroju szara bo nie zawiera peklosoli (i taka ma być) i możesz ją też uwędzić jeżeli będziesz miał ochotę. Pozdrawiam i smacznego życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miodek Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 To jest chyba najłatwiejsza kiełbasa i zawsze wychodzi.http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1134 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.