Jump to content

Carpaccio


cedro

Recommended Posts

Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna :question: ].
Link to comment
Share on other sites

Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna ].

najlepsze krajalnice do plasterkowania produkują Włosi,kroją na bardzo bardzo

cienkie plasterki,które są ładnie sortowane na tackę etc..,maszyna posiada bardzo

dobre ostrze,podajnik i docisk.

jak zamrozisz i będziesz kroił możesz niechcący zrobić plasterki-wióry,no chyba

że będziesz kroił wzdłuż

Link to comment
Share on other sites

Miro - raczej zmrożone a nie zamrożone.

I faktycznie najlepsza byłaby maszynka (taka np. do krojenia szynek typu parmenskich), ewentualnie sklepowe iso standard elektryczne jesli potrafią ukroic plaster 0,5 mm :)

A poza tym - przeciez to polędwica wołowa, jak będzie miala 1 mm nic się nie stanie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...