cedro Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna :question: ]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Poczytaj http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=67171#67171 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted November 17, 2009 Author Report Share Posted November 17, 2009 Poczytałem, czyli co ,jasny róż mięska uzyskamy poprzez marynatę :question: A jak pokroić to na grubość kartki papieru :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 jak pokroić to na grubość kartki papieruKrajalnicą z bardzo ostrą tarczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cedro Posted November 17, 2009 Author Report Share Posted November 17, 2009 A tak przy okazji, czy są firmy ostrzące noże do krajalnic :question: Mam takową i choć na razie nie mam problemu z jej ostrością ale w końcu trzeba będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Mięso ma być zamrożone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Ostatnio pojadałem jak w temacie carpaccio, mam pytanie, jak uzyskać grubość kartki papieru, w góglach wyczytałem iż trzeba kroić mięsko lekko zmrożone, lecz grubości kartki papieru nie udało mi się uzyskać,poza tym mięsko było jaskrawo-różowe [ cytryna ].najlepsze krajalnice do plasterkowania produkują Włosi,kroją na bardzo bardzo cienkie plasterki,które są ładnie sortowane na tackę etc..,maszyna posiada bardzo dobre ostrze,podajnik i docisk. jak zamrozisz i będziesz kroił możesz niechcący zrobić plasterki-wióry,no chyba że będziesz kroił wzdłuż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilliwashere Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Miro - raczej zmrożone a nie zamrożone.I faktycznie najlepsza byłaby maszynka (taka np. do krojenia szynek typu parmenskich), ewentualnie sklepowe iso standard elektryczne jesli potrafią ukroic plaster 0,5 mm A poza tym - przeciez to polędwica wołowa, jak będzie miala 1 mm nic się nie stanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.