TOSHIBA Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Zostałem „wywalony” :lol: :lol: :wink: :wink: (ale nie będe pisał przez kogo) do innego tematu, mimo że to nie jest oferta handlowa, nazwał bym to bardziej pomocą koleżeńską i zaznaczam że nic na tym nie zarabiam (Informacja szczególnie do Maxella więc nie mogę dać żadnych próbek ani rabatów. :lol: :wink: ). http://cgi.ebay.de/Bel-Ray-No-Tox-Fette-400g-fuer-die-Lebensmittelindustrie_W0QQitemZ270362096683QQcmdZViewItemQQptZMetzgereiausstattung?hash=item3ef2d6342b Jeżeli ktoś byłby zainteresowany smarami o których pisałem, to mogę zrobić zbiorowy zakup, ale wysyłka nastąpi z polski (bo taniej) koło 2 tygodnia grudnia. Szacunkowy koszt całej operacji czyli zakup w Niemczech + wysyłka w Niemczech + wysyłka w Polsce to +/- 25 zł za tubę, jeżeli coś by z tego zostało to podkarmi się Prosiaczka. Jeżeli byli by zainteresowani to proszę o kontakt maksymalnie do 25 - 26 listopada 2009. PS Siara z tym wywaleniem to oczywiście żart :lol: :wink: . PS2 Po 30 litopada 2009 proszę usunąć ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Napisz coś więcej na ten temat. Grono zainteresowanych pewnie wzrośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted November 23, 2009 Author Report Share Posted November 23, 2009 Napisz coś więcej na ten temat. Grono zainteresowanych pewnie wzrośnie. Smar nadaje się do wszelkiego rodzaju przekładni (np. górna przekładnia zębata nad nadziewarką), tulej ślizgowych (np. ślimak maszynki trący o korpus) i wszędzie tam gdzie potrzebne jest smarowanie, konserwacja przed rdzą itd. ale zachodzi ryzyko że smar może dostać się do żywności. Ten smar po prostu może się dostać do farszu mięsnego (co wcale nie znaczy żeby go specjalnie dokładać :lol: ) i nic się nie stanie, nawet nie ma smaku ani zapachu. Ale również inne maszyny/urządzeń takie jak: zmywarka do naczyń, pralka, głowice zaworów wodnych, do smarowania przy produkcji piwa i wina – pompy, korki, połączenia, jak i przy przetwórstwie mleka Więcej nie napiszę, nie jestem sprzedawcą ani producentem (co jedynie pomagam w zakupie), może jedynie dodam że smar posiada oczywiście wszelkie atesty Europejskie do kontaktu z żywnością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siara Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Zostałem „wywalony” Eeee tam, zaraz wywalony :wink: :grin: Podsylam Ci kolege happy, tez z innego tematu. :smile: "Ordnung muss sein" :devil: Witam,Toshiba dla mnie jak cos dojdzie do skutku to tube poprosze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Witam Toshiba jeśli można to ja poproszębeiot - 1 szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzyka51 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Witam .Mam pytanie czy ktoś kupił ten smar i może napiasać jak on zachowuje się w praktyce ,czy rzeczywiście może być w kontakcie z jedzeniam. Miłego wieczoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Wiem , że temat już dawno nieaktualny. Ale jakiego smaru użyć do przekładni w nadziewarce ? Znalazłem taki http://allegro.pl/smar-spozywczy-automat-maszyna-do-lodow-i1280809397.html Cena jak za taką ilość trochę.. ten tego :rolleyes: . Może jakiś inny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Ale jakiego smaru użyć do przekładni w nadziewarce ? Jeżeli mechanizm nie ma styczności z żywnością , to moim zdaniem może być jakiś smar wazelinowy byle gęsty , który by nie wyciekał z obudowy . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 może być jakiś smar wazelinowy byle gęsty , który by nie wyciekał z obudowy . Przekładnie mam otwarte , ale raczej dobrze musiałbym się postarać , żeby coś się dostało tu gdzie nie trzeba. Ostatnio wazeliną smarowałem uszczelki drzwi w aucie , to nawet nie powinienem jej długo szukać :wink: Dzięki za radę :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Ale jakiego smaru użyć do przekładni w nadziewarce ?Kup sobie w aptece wazelinę bezkwasową. Na pewno nie będzie problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted November 6, 2010 Author Report Share Posted November 6, 2010 Radek_57, Masz w temacie – smar do ewentualnego kontaktu z żywnością – co nie znaczy że masz go do żywności dodawać, tylko jeżeli zachodzi możliwość kontaktu to powinno się stosować smar jak w temacie. Między innymi do przekładni w nadziewarce, a szczególnie w pionowej. to moim zdaniem może być jakiś smar wazelinowy byle gęstyKup sobie w aptece wazelinę bezkwasową.KOWO – wazelinę to se można stosować do wielu zastosować, ale raczej nie do/bezpośrednio przy żywności. cyt: Wazelina - substancja mazista, dość rzadka, bezwonna, niskotopliwa, nie wysychająca, koloru od białego poprzez żółty do brązowego - we wszystkich wypadkach dość prześwitująca. Jest mieszaniną węglowodorów parafinowych (alkanów) z pogranicza stałego i ciekłego stanu skupienia w normalnych warunkach otoczenia - głównie są to dokozan (C22H46) i trikozan (C23H48). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 co nie znaczy że masz go do żywności dodawać, tylko jeżeli zachodzi możliwość kontaktu to powinno się stosować smar jak w temacie. Masło maślane.Chłopie zastanów się o czym piszesz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts