Zbój Madej Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Poczytałem ten przepis http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=105 na drobiową wg Andzio i dziś wieczorem nadziewam jelita,a rano będę wędził. Pytanie moje jest takie,czy tą kiełbasę trzeba osuszać w wędzarni przed wędzeniem właściwym tak jak inne rodzaje kiełbas czy wędzonek,czy można wkładać do rozgrzanej wędzarni i od razu wędzić.W przepisie Andzio nic nie pisze o osuszaniu :question: :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Osuszanie jest integralną częścią każdego wędzenia i stosujemy je ZAWSZE i tak długo, dopóki powierzchnia kiełbas, wędzonek, ryb czy serów będzie sucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted November 24, 2009 Author Report Share Posted November 24, 2009 Osuszanie jest integralną częścią każdego wędzenia i stosujemy je ZAWSZEDzięki wielkie :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.