Jump to content

A jeżeli solanka zamarznie?


sawca

Recommended Posts

Jeżeli solanka zamarznie a później się ją rozmrozi

sawca, gdzie Ty ją schowałeś? Nie ma szans, żeby roztwór peklosoli zamarzł w naszych, domowych warunkach.

Tak jak napisał Gonzo... w temperaturze poniżej 0 st. proces peklowania ustaje.

Link to comment
Share on other sites

Gonzo ja to wiem że proces peklowania ustaje przy 0st C. Ale jeżeli zamarznie i postoi tak ze dwa dni to mięsko też się zamrozi i może we środeczku się porozrywać a to może mieć jakiś wpływ na peklowanie - tak na chłopski rozum :grin:

 

[ Dodano: Sob Gru 05, 2009 22:16 ]

sawca, gdzie Ty ją schowałeś?

Tak tylko pytam, bo solankę mam w garażu a garaż nie ogrzewany :rolleyes: a coraz chłodniej w nocy :???:
Link to comment
Share on other sites

Sawca, takie stężenie nie tak łatwo zamrozić

Oki, uspokoiłem się.

 

Ale gdyby mróz chwycił tak z -20 i "ktoś" by zapomniał tego przenieść w cieplejsze miejsce a postało by tak kilka dni i zamarzło by na kość to co by się stało?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...