Jump to content

dojazd do Gliwic z Bielska ?

miro

Recommended Posts

Witam.

Potrzebuję Waszej pomocy.

Szukałem kogoś z Gliwic ale brak użytkownika.

Muszę jutro jechać do Gliwic.

Wiem że są tam były jakieś objazdy.

Jak najlepiej jechać, przez Katowice drogą A4 czy tak jak zawsze jechałem przez Mikołów, potem Paniówki, Przyszowice.

Właśnie tą drugą ostatnio miałem problemy.

A może ktoś jedzie jutro z tego rejonu w kierunku Bielska ?

Do admina.

Proszę o usunięcie tematu po życzliwej odpowiedzi.

Węzeł Sośnica jeszcze nie jest otwarty (chociaż podobno na dniach ma to nastąpić), więc droga przez K-ce powinna być najszybsza.

Do admina.

Proszę o usunięcie tematu po życzliwej odpowiedzi.

A skąd mam wiedzieć która odpowiedź będzie życzliwa? :tongue:

Nie ma co kombinować. Jedź sobie jedynką do Tychów potem na Mikołów i dalej prosto do Gliwic. Możesz też pojechać na Skoczów, potem Giereksztrase do Orzesza, tam jak jest to ograniczenie do 70 km/h jest na końcu takie skrzyżowanie ze światłami i stacją benzynową po prawej to dajesz w lewo na 925 i przez centrum Orzesza przez rondka kierunek Gliwice.

Ja bym osobiście poleciał tą drugą trasą, ale obie dobre.

kloc: no tak, ale zarówno w pierwszym, jak i w drugim wypadku musi przejechać przez węzeł Sośnica na którym w dalszym ciągu są prowadzone roboty drogowe i tworzą się korki, stąd propozycja by jechać A4 przez K-ce.

No niby tak, ale jutro jest niedziela i ruch będzie mniejszy. Zawsze jeszcze można polecieć z Żor do Rybnika i z tamtąd do Gliwic, ale to tylko w niedzielę, bo w tygodniu w Rybniku jest koszmar.

Droga z Mikołowa do Gliwic jest zamknieta parę kilometrów za skrzyżowaniem w Przyszowicach więc musisz na skrzyżowaniu w Paniówkach(jedno skrzyżowanie wcześniej) skręcic na Zabrze i wjechać na A4 w kierunku na Wrocław minąć węzeł Sośnica i zjechać na Rybnicką w niedzielę nie powinno być źle mimo wszystko.Szybciej powinno byc A4 z Katowic do Gliwic

Dzięki Wam dojechałem do Gliwic jak po sznurku.

Co prawda w drodze powrotnej pogubiłem się i pojechałem przez Bojszów ale i tak dopadłem A4 :)

Dzięki drogowcom za prawidłowe oznakowanie dróg :devil:

Warunki drogowe można ująć jednym słowem: koszmar.

Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za pomoc, można na Was liczyć w każdych warunkach.