miro Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Witam.Potrzebuję Waszej pomocy.Szukałem kogoś z Gliwic ale brak użytkownika.Muszę jutro jechać do Gliwic.Wiem że są tam były jakieś objazdy.Jak najlepiej jechać, przez Katowice drogą A4 czy tak jak zawsze jechałem przez Mikołów, potem Paniówki, Przyszowice.Właśnie tą drugą ostatnio miałem problemy. A może ktoś jedzie jutro z tego rejonu w kierunku Bielska ? Do admina.Proszę o usunięcie tematu po życzliwej odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Wg mnie najlepiej do Katowic a potem A4 bezpośrednio pod Gliwice.Jeden zjazd na Pszczyńską jest jest jeszcze nieczynny ale następny na Rybnicką jest już otwarty. Wg mnie najszybsza trasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Węzeł Sośnica jeszcze nie jest otwarty (chociaż podobno na dniach ma to nastąpić), więc droga przez K-ce powinna być najszybsza. Do admina. Proszę o usunięcie tematu po życzliwej odpowiedzi.A skąd mam wiedzieć która odpowiedź będzie życzliwa? :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloc Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Nie ma co kombinować. Jedź sobie jedynką do Tychów potem na Mikołów i dalej prosto do Gliwic. Możesz też pojechać na Skoczów, potem Giereksztrase do Orzesza, tam jak jest to ograniczenie do 70 km/h jest na końcu takie skrzyżowanie ze światłami i stacją benzynową po prawej to dajesz w lewo na 925 i przez centrum Orzesza przez rondka kierunek Gliwice.Ja bym osobiście poleciał tą drugą trasą, ale obie dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 No właśnie po co kombinować dwupasmówka do Katowic i bezpośredni zjazd na A4 pod same Gliwice. Inne drogi (to święta :wink: ) ciasno :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 kloc: no tak, ale zarówno w pierwszym, jak i w drugim wypadku musi przejechać przez węzeł Sośnica na którym w dalszym ciągu są prowadzone roboty drogowe i tworzą się korki, stąd propozycja by jechać A4 przez K-ce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Patrzyłem na Zumi.Prowadzi mnie zamiast do Katowic to do Jaworzna a tam dopiero na A4 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Ta tylko Wtedy płacisz za wjazd na autostradę. Od Mysłowic w kierunku Gliwic bezpłatnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Nie ma sensu jechać przez Jaworzno. Za Tychami, tam gdzie jest zjazd na S1 jedziesz w lewo na 86, dojeżdżasz w Katowicach do węzła Murckowska, na którym zjeżdżasz na A4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloc Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 kloc: no tak, ale zarówno w pierwszym, jak i w drugim wypadku musi przejechać przez węzeł Sośnica na którym w dalszym ciągu są prowadzone roboty drogowe i tworzą się korki, stąd propozycja by jechać A4 przez K-ce. No niby tak, ale jutro jest niedziela i ruch będzie mniejszy. Zawsze jeszcze można polecieć z Żor do Rybnika i z tamtąd do Gliwic, ale to tylko w niedzielę, bo w tygodniu w Rybniku jest koszmar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 No niby tak, ale jutro jest niedziela i ruch będzie mniejszy Zapominasz o świętach . Chyba większy. :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloc Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Ale TIRy nie jadą. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Wg mnie jedź tak ale tojest twój wybór szeroko i przestronnie no i Tiry nie jadą :lol: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Jadę tak jak radzicie prze Katowice A4-ką. Teraz druga prośba Zjadę na Rybnicką i muszę dojechać na ul. Śliwki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z_bychu Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Tak jak pokazuje Mapa Google na Rybnickiej może być trochę ciasno. albo tak może lepiej nawet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzes855 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Droga z Mikołowa do Gliwic jest zamknieta parę kilometrów za skrzyżowaniem w Przyszowicach więc musisz na skrzyżowaniu w Paniówkach(jedno skrzyżowanie wcześniej) skręcic na Zabrze i wjechać na A4 w kierunku na Wrocław minąć węzeł Sośnica i zjechać na Rybnicką w niedzielę nie powinno być źle mimo wszystko.Szybciej powinno byc A4 z Katowic do Gliwic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 19, 2009 Author Report Share Posted December 19, 2009 Bardzo dziękuje za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Miro,najszybciej i komfortowo przez Katowice.Stary zjazd przez Mikołów na odcinku Tychy - Mikołów to permanentny korek. Lepiej zapomnij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 20, 2009 Author Report Share Posted December 20, 2009 Dzięki Wam dojechałem do Gliwic jak po sznurku.Co prawda w drodze powrotnej pogubiłem się i pojechałem przez Bojszów ale i tak dopadłem A4 Dzięki drogowcom za prawidłowe oznakowanie dróg :devil: Warunki drogowe można ująć jednym słowem: koszmar.Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za pomoc, można na Was liczyć w każdych warunkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts