oli Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Właśnie zakończyła leżakowanie karkówka suszona a'la ... Otóż muszę przyznać iż karkówka wraz z tłuszczykiem o wiele bardziej przypomina smakiem szynkę parmeńską, przynajmniej tę , którą jadałem we Francji. Dodatkowego smaczku dodaje właśnie ten lekko "podjałczały" tłuszcz. Prima sort. POLECAM. http://www.dzidkaserdeczna.k9.pl/karkowkasuszona.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej?Ja tak się przymieżam, ale przyznam się że nie mam za bardzo odwagi żeby go zrobić. :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anetka Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Jak nie zrobisz to się nie przekonasz, a do odważnych świat należy :grin: każdy kto sprobował nie żałuje :lol: http://www.hotofoto.pl/images/Anetka70/1007904a_1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oli Posted January 7, 2007 Author Report Share Posted January 7, 2007 No oli, bardzo ładnie wyszedł Ci ten karczek. Zrobiłeś go z przepisu ze strony głównej? Karkówka robiona wg przepisu na schab a'la..... Zapraszam do eksperymentowania. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 CeśćOli czy nie za szybko wyschła wierzchnia warstwa?. Obsuszanie powinno przebiegać w niskiej temperaturze zwłaszcza w blokach ( centralne ogrzewanie) gdzie powietrze jest suche. Powinieneś zawiesić go w miarę nisko ( niższe temperatury otoczenia) i w lekko wilgotnym miejscu. U mnie tak zrobiło się z suszeniem kiełbasy. Wyschła za szybko z wierzchu, a w środku była wilgotniejsza.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts